Antalya'ya 16 yıl sonra kar yağdı

Manavgat, kemer, Finike'ye 09.00 sularında sona eren kar yağışı saat 14.15'te başlayıp 15.25'e kadar sürdü. Hava sıcaklığı 14 dereceden 5 dereceye düştü

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Turizm şehri Manavgat'ta 09.00 sularında sona eren kar yağışı saat 14.15'te başlayıp 15.25'e kadar sürdü. Kar yağışı ile birlikte Manavgat'ta hava sıcaklığı 14 dereceden 5 dereceye düştü. Antalya Meteoroloji Bölge ve Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre, soğuk hava gün boyu Manavgat'ta etkisini gösterecek. Bölgesel Tahmin Merkezi'nde edinilen bilgiye Manavgat'a kar yağışının Antalya Bölgesi'nin mevsim normallerinin üzerinde soğuk hava dalgasının etkisinde kaldığı için gerçekleşeceği ifade edildi. 19 Şubat'ta Manavgat'a hava sıcaklığının bir anda 8 derece yükselerek 13 derece olacağı belirtildi.



Kar yağışı ve havanın soğuk olmasından ötürü Pazartesi Pazarı'nda esnaf tezgâhını açmadı. Pazara alış verişe gelen turistler, pazarın kurulmadığını görünce otellerine geri döndü. Manavgat Yunus Emre İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Mehmet(14) Yılmaz'da yaşadığı şehirde ilk kez kar yağışının mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Doktor eşi ile birlikte Pazartesi Pazarı'na alış verişe geldiklerini pazar kurulmayınca hayret ettiklerini ifade eden Alman inşaat mühendisi Peter Schmid, Manavgat'taki soğuk havanın Almanya'nın Düsseldorf şehrine göre üşütmediğini belirtti. Pazartesi pazarına alış veriş yapmak için gelen turistlerin pazarın kurulmadığını görünce Külliye Camii'ni ziyaret ettikten sonra bot turuna çıktıklarını ifade eden Tan Tur Seyahat Acentesı Turistleri Rehberleri Turan Soğukpınar, Fahri Erdoğan ve Halit Özbek, bazı turistlerinde Manavgat'a kar yağışını görünce hayretlerini gizleyemediğini sözlerine ekledi.

 

Kar özlemi çeken Antalyalılar hatıra fotoğrafları çektirdi 

 

ANTALYA -Yaklaşık 15 yıldır kar özlemi çeken Antalyalılar, sabah saatlerinde yağışın başlaması ile ellerine fotoğraf makinelerini ve kameralı cep telefonlarını alarak Cumhuriyet Meydan'ına akın etti. Genci yaşlısı günün hatırası için fotoğraf çektirdi.

Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Antalya'ya kent merkezine en son 7 Ocak 1993 yılında kar yağmış. O dönemde yaklaşık 10 cm kadar kalınlığa ulaşan kar, bu zamana kadar bu yıl ilk defa yağdı. Son günlerde tüm yurdu etkisi altına alan karakış, Antalya'ya da uğradı ve 15 yıldır yağmayan kar bugün lapa lapa Antalyalıların üzerine yağdı.

Kar özlemi çeken Antalyalılar, fotoğraf makinelerini ve kameralı cep telefonları ile Cumhuriyet Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi. Her yaştan insanlar bu anı fotoğraflayarak kalıcı hale getirmek için çaba sarf etti. Kar yağışından son derece mutlu olduklarını belirten Antalyalılar, bir daha bu fırsatı bulamayabileceklerini belirterek fırsatı kaçırmak istemedi.

 



Antalya'da tirafiğe zincirsiz çıkan araçlar yolda kaldı
 

 

15 yıl aradan sonra kar yağan Antalya'da zincirsiz trafiğe çıkan araçlar yolda kaldı. Yıllar sonra kar gören Antalyalılar, Kepez üstüne çıkarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Trafik ekipleriyse araç sahiplerini zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Antalya kent merkezine en son 7 Ocak 1993 yılında kar yağdığı bildirildi. Bu sabah saat 10.30 sıralarında hafif başlayan kar 11.00'de şiddetini artırdı. Antalya Burdur yolu ve Denizli yolu zaman zaman trafiğe kapandı. Antalya-Burdur yolu Çubuk rampalarında ise 50 den fazla tır yolda kaldı. Karayolları, bölge trafik ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla 2 saat süren çalışmanın ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Bölge trafik ekipleriyse tır şoförlerine sık sık zincir takmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Çubuk belinde 50'den fazla TIR yolda kalınca Antalya'dan Burdur ve diğer illere gidecek araçlar bir süre Organize Sanayi Bölgesi'nde bekletti. Çubuk belinde mahsur kalan sürücülerse araçta zincir olduğunu, ancak soğuktan takamadıklarını söyledi. Antalya'ya en son 1993 yılında kar yağdığı ve 10 santim kalınlığına kadar ulaştığı belirtilirken, kar özlemi çeken Antalyalılar fırsattan istifade Kepez üstüne çıkarak, Antalya'ya karşı bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı ailelerde kartopu oynadı

 

 

 

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler