Antalya'nın çoban haritası çıkartılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler “Çoban Haritası” projesi kapsamında Elmalı’nın Macun Mahallesi Macun Yaylasını ziyaret etti.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Çoban Haritası’ Pojesi’ kapsamında  Elmalı’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı alanlarda çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü ve mera rotalarının adım adım haritasını çıkarıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler “Çoban Haritası” projesi kapsamında Elmalı’nın Macun Mahallesi Macun Yaylasını ziyaret etti. Çobanların yaşadığı alanların koordinat bilgileri tek tek alındı. Çobanların talepleri kayıt altına alındı. Proje, Elmalı’nın hayvancılıkla uğraşan mahallelerin yaylalarında küçükbaş hayvancılığı ile ilgili verilerin titizlikle kaydedilmesiyle hayvancılığın gelişmesine de destek sunacak.

30 ÜRETİCİYE MİNERALLİ YALAMA TAŞLARI VERİLDİ

Elmalı’da yem ve veterinerlik desteklerini de vermeye devam eden Büyükşehir Belediyesi son olarak küçükbaş hayvanlarının ihtiyaç duyduğu yalama taşı olarak bilinen tuzlu mineral taşlarını çobanlara dağıttı. Macun Yaylası’nda 30 üreticiye Akçay ve Ahatlı mahallelerinde de 13 üreticiye mineralli yalama taşları ücretsiz verildi. Dağıtılan ve besi performansının artırılması amaçlanan mineral taş desteği ile küçükbaş hayvanlarda iştah azalmasının, büyüme yavaşlamasının ve süt-et üretiminin düşmesinin giderilmesi hedefleniyor. Ayrıca hayvanların savunma sistemini de güçlendirerek yetiştiricinin farkındalığını da artırıyor.

“BİZİM İÇİN DESTEKLER ÖNEMLİ”

Macun Mahallesi Serçe Ovası mevkiinde küçükbaş üreticiliği yapan Salih Eraslan, “Çok zor şartlar altında mesleğimizi devam ettiriyoruz. Kuraklık ve artan maliyetler nedeniyle üretmek zorlaşıyor. Hayvancılık faaliyetlerimizi sürdürebilmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri bizler için oldukça önemli. Bugün burada yetkili arkadaşlar bizleri ziyaret ettiler. Konumlarımızı, eksiklerimizi, taleplerimizi, ne kadar hayvanımızın olduğunu kayıt altına aldılar. Hayvanlarımıza ücretsiz veterinerlik hizmeti verdiler. Hayvanlara vereceğimiz mineralli yalama taşlarını teslim aldım. Ulaşımın zor olduğu bir bölgede Büyükşehir ekiplerinin bizlere ulaşıp destekte bulunmalarından çok memnun oldum. Üretenin yanında olan Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BİZLERE DÜŞEN ÜRETİCİMİZİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tohumdan tarımsal sulamaya, fidan dağıtımından arıcılık sektörüne kadar geniş bir yelpazede üreticilere destek bulunduklarını kaydeden Elmalı Hizmet Birimi Şube Müdürü Bilal Kasap, “Bizlere düşen, üreticilerini desteklemek, işlerini kolaylaştırmıştır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatları doğrultusunda tüm imkanlarımızla çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Manşetler

Avrupa'da halk '2025'te turizmin azalması lazım' diyor
Yunanistan kısa dönem kiralamaları sınırlandırdı
Çin, dünyanın en hızlı yüksek hızlı treninin prototipini tanıttı
BBC 100 Kadın 2024: Listesinde Türkiye'den Nejla Işık var
'Türkiye, en çok vatandaşlık satan ülke'
Altın vize: Neden bazı ülkeler uygulamadan vazgeçiyor?
Kubanıçbek Ömüraliyev'e 2024 Dünya Turizm Lideri Ödülü
Boeing, hisse senetleri kazalarla %30 düştü
İlk deve güreşi Aydın İncirliova'da 200 yıl önce yapılmış!
Vali Şahin: Reklamlar Antalya turizmine büyük katkı sağlıyor