Antalya'da gıda fuarı açılıyor

Türkiye'nin en büyük gıda fuarı Food Product 2008 15. Akdeniz Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı, 6-9 Şubatta Antalya Expo Center'da düzenlenecek

Ünal Başusta-Türkiye Turizm


ANTALYA -Türkiye'nin en büyük gıda fuarı haline gelen Food Product 2008 15. Akdeniz Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı, 6-9 Şubat 2008 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek. Anfaş tarafından organize edilen fuarda, gıda sektöründe son teknolojiler, uygulamalar ve ürünler yerli ve yabancı katılımcı firmalar tarafından görücüye çıkarılacak.

Anfaş Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, düzenlediği basın toplantısında fuar hakkında bilgi verdi. Çalık, gıda imalatı ve turizm sektörlerine büyük katkı sağlayan fuarın önemli bir buluşma noktası olacağını söyledi. Food Product'un kendi alanında Türkiye'nin en büyük fuarı haline geldiğine işaret eden Çalık, etkinliğe ayrılan alanın tamamen dolduğunu kaydetti. Çalık, "Fuar geçen yıla oranla yüzde 15-20 büyüdü." dedi. 2010 yılına ilişkin çalışmalar hakkında da bilgi veren Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı, bu süre zarfında fuar sayısını artırmayı planladıklarını bildirdi. "Düzenleyeceğimiz fuarları uluslararası alana taşımayı amaçlıyoruz." diyen Çalık, şöyle devam etti: "Katılımcılar yurtdışından daha fazla ziyaretçi gelmesini istiyor. Biz de bu doğrultuda yurtiçi ve yurtdışında çalışmaları hızlandırdık."

 

Gıda endüstrisinin bütün gruplarının yer alacağı fuarın ziyaretçi profili, Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerdeki oteller, restoran, fast-food, bar, kafeterya, süpermarket, gıda toptancıları, üniversite, resmi kurum, hastane, yurt, orduevi, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek profesyonellerinden oluşuyor. Antalya İhracatçılar Birliği organizatörlüğünde Rusya, Macaristan, Kuveyt, İsrail, Suudi Arabistan ve Yunanistan'dan sektör profesyonelleri fuar çerçevesinde katılımcı firmalarla ikili görüşmelerde bulunacak.

 

Halka açık olmayan fuara 35 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Fuara 290 firma iştirak ederken 638 yerli ve yabancı kuruluş 8 bin 451 markayla temsil edilecek.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler