Antalya'da ağaçlar çiçek açtı

Türkiye'nin diğer bölgeleri tamamen soğuk ve yağmurlu havanın etkisi altında kalırken Antalya'da bahar günleri yaşanıyor.

ANTALYA -Türkiye'nin diğer bölgeleri tamamen soğuk ve yağmurlu havanın etkisi altında kalırken Antalya'da bahar günleri yaşanıyor.
Antalya’da hava sıcak geçince ağaçlar çiçek açtıb Kış ortasında Side Antik Kent'te papatyalar boy gösterdi 

Antalya'da geçtiğimiz günlerde 1 hafta aralıksız devam eden yağmurun yerini güneşli hava alınca ağaçlar çiçek açtı, bunu gören arılar ise işbaşı yaptı, çiçekten çiçeğe dolaşan kelebekler ise güne ayrı bir renk kattı.

 



Tüm Türkiye genelinde kış etkisini gösterirken Antalya'da bahar havası hakim. Havaların mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Antalya'da bazı meyve ağaçları çiçek açtı. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle ağaçlar çiçek açınca arılar da çalışmaya başladı. Kelebeklerin daldan dala uçarak çiçeklere konması ise Antalya'ya baharın geldiğinin göstergesi oldu. Antalya'da bugün sıcaklık 18 derece ve Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bayrama kadar havaların güneşli geçmesi bekleniyor.

 

Kış ortasında Side Antik Kent'te papatyalar boy gösterdi 

 

Side beldesinde kış ortasında papatyalar boy gösterdi. Türkiye'de bazı bölgelerde kış etkili olurken Side Antik Kent'te bahar havası yaşanıyor.

1 haftalık sağanak yağışın ardından 2 gündür Manavgat'ta güneş yüzünü göstermesi ile birlikte Side Antik Kent'te Baküs Tapınağı, Su Kemerleri, Piskopos Sarayı ve Bazilikası ve Vespasianus Çeşmesi alanlarında baharın müjdesi papatyalar açtı. Ziraat Mühendisi Botanikçi Ahmet Öztürk, kış ortasında papatyaların açmasını Side Antik Kent yarımadasının coğrafi yapısı ile ilgili olduğunu söyledi.

 

Antalya bölgesinde papatyaların 15 Mart'tan itibaren açtığını ifade eden Ahmet Öztürk, Side'de aralık ortasında açan papatyaların toprak yapısından kaynaklandığını ve ikliminin ılıman olmasının etkili olduğunu belirtti. Öztürk, "Halk dilinde kış ortasında açan papatya ve çiçeğe 'yalancı bahar çiçeği' deniliyor. Side yarımadasının coğrafi yapısı ve iklim şartları bahar çiçeklerinin açmasına müsait. Kış ortasında açan papatyalar, İlkbahar'daki gibi uzun ömürlü olmaz." diye konuştu.

 

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler