Antalya Side'de Rus turist hareketliliği 20 Kasım'a kadar sürecek

Manavgat turizminin gözde turistlerinin birinci sırada Ruslar, ikinci sırada Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap ülke vatandaşları,gurbetçiler, Alman turistler ile Polonyalı turistler oldu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Antalya  -
Antalya Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, ekim ayı sonunda Manavgat turizminin gözde turistlerinin birinci sırada Ruslar, ikinci sırada Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap ülke vatandaşları,gurbetçiler, Alman turistler ile Polonyalı turistler olduğunu söyledi.



Rus turist hareketliliğini 20 Kasım'a kadar süreceğini belirten Sideli turizmci Mehmet Çelikten,'' Bölgemize gelen Rus turistlerde geçen yıla göre yüzde 15 artış var. Rusların bu yıl tatil tercihleri Mısır, Hindistan, Karaib Adaları ile Türkiye'de Antalya oldu. Rusların ortalam tatil süreleri 7 gün. Kişi başı tatil harcamaları 670 Euro. Hediyeli, sosyal aktivitelere harcadıkları para kişi başı 120 ABD doları. Almanya'da yaşayan ve tatile gelen Rusların  ortalama tatil süreleri 8 gün kişi başı harcamaları ise 830 Euro. Almanya'da tatile gelen Ruslar, Moskova Dan gelen Rus turistlere göre 2 kat daha fazla harcama yapıyor. Antik dönemde   Side dilinde  Narın bereketi   sembolize  ettiğini belirten Mehmet Çelikten, 2021 turizm sezonun nar gibi bereketli bir yıl olduğunu sözlerine ekledi.  

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası