Antalya Rus turistte 2023'de altın yılını yaşayacak!

Rus turizmci Andrey Baranov, pandemi öncesi her yıl 16 milyon yabancı turist ağırlayan Antalya turizminin 2023 yılında da gözde turistlerinin Rusların olacağını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Rus turist hareketliliğinin Antalya'da 15 Haziranda başlayacağını söyledi.

Antalya Manavgat'ta bazı bot turu firmaları ile görüşmeye gelen Rus turizmci Andrey Baranov, pandemi öncesi her yıl 16 milyon yabancı turist ağırlayan Antalya turizminin 2023 yılında da gözde turistlerinin Rusların olacağını söyledi.
Geçen yıl Antalya'ya gelen turist Sıralamasında 3 milyon 40 bin ile birinci sırada Ruslar, 2 milyon 850 bin ile Almanlar ikinci sıra ve 1 milyonun üzerinde turist gelmesine bağlı İngilizler olmuştu.

2022 yılında Antalya'ya 3 milyon 40 bin Rus turistin geldiğini belirten Andrey Baranov şunları anlattı: '' Rus turistler tatil yapmada Antalya'dan vazgeçemez. Antalya'da belirli destinasyonlar belirli oldu. Kemer, Alanya, Belek, Kundu, Muratpaşa, Lara, Konyaaltı ve Manavgat-Side Rus turistlerin tatil ve yerleşik yaşamda tercih ettiği destinasyonlar oldu.İngilizler Antalya'da tatil tercihini yüzde 90 oranında Kaş merkez, Kalkan, Kaş Patara, Kaş Gökseki ve Kaş Yeşilköy de tatil yapmayı ve yerleşmeyi çok seviyor. Alman ve Avrupalı turistler ise Antalya merkez Antalya Muratpaşa, Manavgat merkez ve Gündoğdu'dan Kızılağaç'a kadar Turizm Bölgelerinde Alman turistler ve Rus turistler birlikte tatil yapıyor. Manavgat'ın köklü bir Alman turist ağırlama geleneği var. Almanya'da yaşayan Ruslarda tatil tercihini Manavgat Side'de yapıyor. 2023 yılında 3, 5 milyon Rus turistin tatile gelmesini tahmin ediyoruz. Bu sene Antalya Rus turist tatil yapmada Altın yılını yaşayacak! turistler tatil yapıyor.”

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak