Antalya Havalimanı'ında tatbikat

Antalya Havalimanı'ında tatbikatta havada arıza yapan uçak havalimanına zorunlu iniş yaptı. Ücil iniş ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

ANTALYA -Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilen acil iniş ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Münih-Antalya seferini yapan SKY Havayollarına ait Boeing 737-400 tipi yolcu uçağı tatbikat gereği Antalya Havalimanı'na iniş yaptı. Havada arızalanan uçağın iniş yapacağı pist hayali olarak köpükle kaplandı. Gövdesi üzerine iniş yapan uçağa anında müdahale edildi. İnişi ile birlikte uçağı bir anda dumanlar sardı. Kurtarma ekiplerinin gayreti ile uçaktaki 35 yolcu, 5 mürettebat kurtarıldı.

 

Tatbikat anı kriz merkezinden saniye saniye takip edildi. Kriz merkezine başkanlık eden Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, tatbikat sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Antalya Havalimanı'nın yoğun günlerinden birisini daha geçirdiğini belirterek "Münih-Antalya seferini yapan SKY-111 uçuş numaralı 737-400 tipi yolcu uçağının bir motoru havada arızalanınca, 35 yolcu ve 5 mürettebatla acil iniş talebinde bulundu. İniş öncesinde gerekli tedbirler alındı. Yangın ihtimaline karşı itfaiye ekiplerimiz pisti köpükledi. İniş takımları açılmadığı için uçak gövde üzerine indi. Yolculardan durumu ağır olan 2 tanesi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hafif yaralı olan yolculara ise VİP salonunda gerekli tıbbi müdahalede bulunuldu" dedi.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler