Anne deniz kaplumbağası yılın ilk yumurtasını kumsala bıraktı

DEKAFOK: Sahile yuvalamak için çıkan bir deniz kaplumbağası gördüğünüzde lütfen ses veya ışıkla rahatsız etmeden hemen 0543 933 0707 numaralı hattımızı arayarak bize bildirin

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
 Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun sahili kumsalında caretta caretta türü deniz kaplumbağası koruma altına alınan kumsala anne caretta ilk yumurtasını bıraktı İlk anne deniz kaplumbağası sahile çıkarak yumurtalarını bıraktı ve sezonun ilk yuvasını yaptı.

Sahillerde araç geçişi, yapay ışık, ateş yakılması, çöp gibi etmenler nesli tükenme tehlikesi altındaki deniz kaplumbağalarına üreme dönemlerinde hayati zararlar vermekte olduğu belirtilerek Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları (DEKAFOK) Kıyı Koruma derneği tarafından uyarıldı.

Dernek başkanı Seher Akyol,''Her sene olduğu gibi bu sene de halkımızın, bölgede faaliyet gösteren tüm kıyı bandı işletmelerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının deniz kaplumbağalarını korumak için gerekli hassasiyeti göstereceğinizi biliyoruz.

(Sahile yuvalamak için çıkan bir deniz kaplumbağası gördüğünüzde lütfen ses veya ışıkla rahatsız etmeden hemen 0543 933 0707 numaralı hattımızı arayarak bize bildirin.)''dedi.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası