Anadolu, tarihin tahtıravallisidir

Malatya İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulundan Doç. Dr. İbrahim Gezer, Anadolu'nun tarihin tahtaravallisi olduğunu söyledi.

MALATYA-Malatya İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Gezer, Anadolu'nun tarihin tahtıravallisi olduğunu söyledi.

Malatya Divan Bilim Kültür Sanat Derneği "Küreselleşme Sürecinde Eğitimde Yöneticilik ve Liderlik" konulu bir konferans düzenledi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansı İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Gezer verdi. Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftü Vekili Ünal Tan ve çok davetli katıldı. Konferans öncesi dernek çalışmaları hakkında slayt eşliğinde bir sunum yapıldı. Sunumun ardından kürsüye gelen Dernek Başkanı Av. Ali Yıldırım, davetlilere şiir tadında bir mektup okudu.

 



İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, insanların doğum ile ölüm arasında örgün ve yaygın olmak üzere eğitime maruz kaldıklarını belirterek, "Örgün eğitim dışında insanlar hayatta yaygın eğitim alırlar. İişte bu eğitim türünü batılılar keşfederek bu alanı da değerlendirmek için çalışmalar yürütüyorlar." dedi. "Eğer bir yerde gelişmişlik sıkıntısı varsa bunun altında mutlaka eğitim sorunu yatıyordur" diyen Bulut, artık Türkiye'de herkesin öncelikli hedefinin eğitim olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

 

"Küreselleşme Sürecinde Eğitimde Yöneticilik ve Liderlik" konulu konferans veren Doç. Dr. İbrahim Gezer ise, Anadolu'nun tarih boyunca güçlü devletlere ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Gezer, şunları söyledi: "Anadolu tarihin tahtıravallisi olmuş, tarihin en çok medeniyetinin kurulduğu yer olmuş bir topraktır. Bu topraklarda köle kanı akıtılmamış komşusu aç iken tok yatan hiç kimse yetişmemiştir."

 

Gezer, günümüzün artık dönüşüm zamanı olduğunu belirterek, bunun da eğitimle gerçekleşebileceğini ifade etti. Gezer, daha sonra slayt eşliğinde konferansını verdi.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası