Anadolu Efes’e “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülü

Tarımdan turizme, kültür-sanattan sürdürülebilirlik ve girişimciliğe kadar pek çok alandaki çalışmalarıyla 54 yıldır faaliyetlerini sürdüren Anadolu Efes, Gelecek Turizmde programıyla “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülünün sahibi oldu. 

İSTANBUL -Tarımdan turizme, kültür-sanattan sürdürülebilirlik ve girişimciliğe kadar pek çok alandaki çalışmalarıyla 54 yıldır faaliyetlerini sürdüren Anadolu Efes, Gelecek Turizmde programıyla “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülünün sahibi oldu.
Sürdürülebilir Turizm Zirvesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Sustainable Tourism Summit & Awards ‘23”te en başarılı sürdürülebilir turizm projeleri açıklandı. Anadolu Efes 2007 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürüttüğü Gelecek Turizmde Programı ile “Sürdürülebilir Turizmde Liderlik” ödülüne layık görüldü. 

Anadolu Efes, 54 yıldır hem hayatın her alanına dokunmak hem de dokunduğu her alanda daha fazla değer yaratmak için var gücüyle çalışıyor. Bu kapsamda odaklandığı ve sahiplendiği alanlardan biri ise sürdürülebilir turizm. Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı Gelecek Turizmde, dört mevsim 12 ayı kapsayacak sürdürülebilir turizm modelleri oluşturma, yerel kalkınmayı destekleme, kadınları ve kadın girişimcilerin güçlenmesine katkıda bulunma hedefleriyle 16 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bu programda Türkiye’nin kültürel ve doğal mirasını korumaya çalışırken, yerel kalkınmaya ve kadınların güçlenmesine katkıda bulunmak için sürdürülebilir turizm modellerinden yararlanıyor. Program kapsamında seçilen projelere fon, eğitim, mentorluk ve iletişim desteği sağlıyor. Bugüne kadar 19 projeyi destekleyen, yaklaşık 600 STK ve 20’den fazla üniversite ile iş birliği yapan Anadolu Efes, geçtiğimiz 16 yıl boyunca 200 binden fazla insanın hayatına dokundu. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile protokol imzalandı. Bu protokolle Türkiye’nin kültürel ve doğal mirasını koruma, yerel kalkınma ve kadınların güçlenmesi çabalarına katkı sunan Gelecek Turizmde programı kapsamında üniversitenin sürdürülebilir kampüs olmasına ve ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersine teknik destek sağlanacak. Böylece öğrencilerin sürdürülebilir turizm vizyonu güçlenirken, aynı zamanda Gelecek Turizmde faaliyetlerinde gönüllü olarak da yer alabilecekler.

Programın bugüne kadar ulusal ve uluslararası kazandığı ödül sayısı toplam 18’e yükseldi. 

Gelecek Turizmde Hakkında:  

Gelecek Turizmde Programı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes iş birliğiyle 16 yıldır hayata geçiriliyor. Türkiye’nin sürdürülebilir turizm modelleri potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlayan program, aynı zamanda toplum temelli girişimleri ve kadın girişimciliğini destekleme, kadınların güçlenmesine katkıda bulunma ve yerelde yeni istihdam olanakları yaratma konularında çalışıyor. 

Program bugüne kadar sürdürülebilir turizm konusunda 19 destinasyonda turizm alanında çeşitli faaliyetler gerçekleştiren yerel girişimlere 2 milyon dolar hibe ve iletişim desteği sağladı. Gelecek Turizmde, desteklediği 19 proje ile 500’den fazla kadına doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam sağladı. Yaklaşık 200 bin kişinin hayatına dokundu. Program kapsamında ayrıca 600 STK ve 23 üniversite ile iş birliği yapıldı.   

Anadolu Efes Hakkında:

54 yıllık yolculuğu boyunca sosyal hayatın içinde bir kurum olan Anadolu Efes, Barth Report’a göre üretim hacmi bakımından dünyanın en büyük 10’uncu, Avrupa’nın ise 5’inci bira şirketi konumunda bulunuyor.  Kurulduğu günden bu yana sektöründe pek çok ilki gerçekleştiren şirket, 70’ten fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile de aynı zamanda Türkiye’den dünyaya açılan sayılı kurumlardan biri. Faaliyette bulunduğu sektörün gelişimine katkı sunarken, içinde bulunduğu topluma değer katmayı da öncelikleri arasında gören Anadolu Efes, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olarak görüyor. Bu kapsamda, sürdürülebilir turizmden sürdürülebilir tarım ve çevreye, spordan kültür sanata ve girişimciliğe kadar birçok alanda sürdürülebilir modeller yaratarak gerek çevresel gerekse sosyal ve kültürel gelişime katkı sunacak çalışmalar yürütüyor. 2010 yılından bu yana da uluslararası GRI standartlarını temel alan sürdürülebilirlik raporları aracılığıyla yol haritasını şeffaflıkla paylaşan Anadolu Efes, 2023 yılında ilk entegre raporunu yayımladı.

Manşetler

Köy Enstitüsü öğretmeni annem, Cahide Altıntaş ile gururluyum
38 Avrupa ülkesi Çin'i vizesiz ziyaret edebilecek
Kapadokya'yı 10 ayda 1 milyon 322 bin 598 turist gezdi
Uludağ yoğun kar yağışıyla sezonu açıyor
Mudanya, kendi zeytin markasını yaratacak
Pasaport bedeli gelirden çok arttı
SPK'dan Akfen'e şartlı onay!
Schengen vizesi alacak Türk vatandaşlarına yeni kısıtlama
Mövenpick Bursa, İncili Gastronomi Ödülü’nün sahibi oldu
EasyJetwash, marka anlaşmazlığında ödemeyi kabul etti