Anadolu Ateşi'ne 300 başvuru

Anadolu Ateşi Dans topluluğuna seçilecek adayların seçmeleri için Antalya Cam Piramit'te uygulamalı sınav düzenlendi

ANTALYA- Anadolu Ateşi Dans Akademisi seçmeleri için Antalya'da uygulamalı sınav düzenlendi. Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen sınava çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 300 aday başvurdu.Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın gözetiminde ve Anadolu Ateşi Sanat Kurulu eğitmenlerince dans, figür ve ritm uygulamaları deneyen adaylar bugün yapılan ön elemeyle belirlendi. Dans topluluğuna seçilecek adaylar yarın finallerle belirlenecek.

 

Anadolu Ateşi, gösterileri için sınavla dansçı

 

Anadolu Ateşi Dans Akademisi seçmeleri için Antalya'da uygulamalı sınav düzenlendi. Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen sınava çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 300 aday başvurdu.

Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın gözetiminde ve Anadolu Ateşi Sanat Kurulu eğitmenlerince dans, figür ve ritm uygulamaları deneyen adaylar bugün yapılan ön elemeyle belirlendi. Dans topluluğuna seçilecek adaylar yarın finallerle belirlenecek.

Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Türkiye'nin sahip olduğu kültürel hazineyi dans ve ritmle dünyaya tanıttıklarını; Antalya'da da gösteriler için topluluğa uygun, yetenekli adaylar belirleyeceklerini söyledi.

Dansçı adaylarına da seslenen Erdoğan, ''Dansçılık, madencilikten sonra dünyadaki en ağır ikinci iştir. Bir meslek değil, yaşam biçimidir. Ciddi paralar kazanmıyoruz. Popüler bir meslek diye bu işten çok para kazanırız sanmayın'' dedi.

Türkiye'nin eşsiz kültürünü yurt dışına tanıtma hedefini her geçen gün daha ileri noktaya taşıdıklarını kaydeden Erdoğan, bu kapsamda aylardır 120 kişilik dansçı grubuyla hazırlıkları süren Troya gösterisini 2 ay sonra İstanbul'da ilk kez sergileyeceklerini söyledi. Yurt içindeki gösterilerin de yeni dansçılarla devam edeceğini bildiren Erdoğan, dansçı seçmelerinde fiziki uygunluk, boy, kilo, yaş, ve ritm duysunu kavrama yeteneklerini öncelik kabul ettiklerini vurguladı.

Antalya'daki gösteriler için genç dansçı adayları aradıklarını belirten ancak, başvuran gençler arasında yaşı küçük olanların da bulunduğunu gören Erdoğan, ''Lise 1. sınıf öğrencilerinin hiç şansı yok. 18 yaşın altında, ailelerinin izin verdiği, okullarıyla sorun yaşamayacak adayları tercih edebiliriz. Yaş sınırımız 28 olacak'' dedi.

Adaylar arasında lise ve üniversite öğrencileri ile çalışan gençler bulunduğu, bazı adayların bale ya da dans eğitimlerinin bulunduğu ifade edildi.

ASPENDOS KRİZİ

 

Mustafa Erdoğan,  Aspendos Antik Tiyatrosu'nda geçen yaz yaptıkları gösterilerde ortaya çıkan kusurlu hareketleri nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığının 310 bin YTL ceza vermesi ve kullanım hakkıyla ilgili sözleşmeyi feshetmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, sorunun çözüme doğru yaklaştığını belirterek, ''Aspendos Antik Tiyatrosu'nun kullanımıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile prensipte anlaştık'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile gelecek hafta görüşeceklerini belirten Erdoğan, antik tiyatrodaki restorasyon çalışmalarına da bu yaz katkı sağlayacaklarını vurguladı. Mustafa Erdoğan, ''Biz alanı kullanıyoruz, bizim de desteğimiz olmalı. Antik tiyatroda restorasyona ihtiyaç olan alanlarda biz de çalışma yapacağız. Restorasyon bütçesi için sponsor arayışındayız. Anıtlar Kurulu restorasyon ihtiyacını belirleyecek'' dedi.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile prensipte anlaşma sağlandığını, sözleşmenin imzalanması halinde Anadolu Ateşi'nin Mayıs ayından Ekim ayı sonuna kadar Aspendos Antik Tiyatrosu'ndan gösteri yapacağını açıkladı.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler