Altay: Darü’l-Mülk Sergi Sarayı Konya'ya değer katacak

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, binlerce yıllık geçmişe sahip Konya’da tarihi değerleri korumak için çalışırken bir yandan da bu değerleri yarınlara aktararak yaşatmaya önem verdiklerini söyledi.

Altay: Darü’l-Mülk Sergi Sarayı Konya'ya değer katacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Darü’l-Mülk Sergi Sarayı ziyarete açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, binlerce yıllık geçmişe sahip Konya’da tarihi değerleri korumak için çalışırken bir yandan da bu değerleri yarınlara aktararak yaşatmaya önem verdiklerini söyledi.

Konya’nın 200 yıl boyunca Türkiye Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Türk-İslam tarihinin en önemli şehirlerinden biri olma özelliği taşıdığını vurgulayan Başkan Altay, “Şehrimizdeki kadim mirası yaşatmak ve sonraki nesillere aktarmak için Türkiye’nin en büyük ihya projesi olan Darü’l-Mülk Projesi’ni hayata geçirdik. Darü’l-Mülk kapsamında tarihi şehir merkezimizin 20 farklı noktasında kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmaları yürütüyoruz. Kılıçarslan Meydanı’ndan hayata geçirdiğimiz Darü’l-Mülk Sergi Sarayı da bu ihya projemiz içerisinde oldukça önemli bir yere sahip” diye konuştu. 

Darü’l-Mülk Sergi Sarayı’nın Konya’nın tarihi ve kültür hayatı açısından önemli bir eser olduğunu kaydeden Başkan Altay, yapı içerisinde Türkiye Selçuklu Devleti’nin Anadolu’da gerçekleştirdiği dönem savaşlarının resim sanatçıları tarafından yağlı boya çalışmalarıyla anlatıldığı sergi ile Anadolu’yu Vatan Kılanlar Resim Sergisi’nin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi

Darü’l-Mülk Sergi Sarayı’nın en etkileyici bölümünün Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi olduğunu belirten Başkan Altay, “Konya’daki Sultanlar Türbesi, bir arada metfun 12 Sultan naaşıyla Türk tarihinin ilk ve en özel hanedan mezarlığı konumunda. Biz de Selçuklu sultanlarının daha iyi tanınması amacıyla, vefatlarından yaklaşık 8 asır sonra sultanların bilimsel çalışmalarla yüz ve beden gerçekliklerine uygun olarak silikon heykellerini oluşturduk. Silikon heykelleri ve yapılan çalışmaların aşamaları Darü’l-Mülk Sergi Sarayı’nda ücretsiz olarak sergilenmeye başladı. Şehrimizin tarihi kimliğine değer katacak önemli bir yapıyı şehrimize kazandırdık. Özenle hazırlanan hanedan sergimiz şehrimize gelen misafirlerimizde büyük ilgi uyandıracak. Ecdadımız başta olmak üzere bu toprakları yurt edinmemizi sağlayan tüm büyüklerimizden ve şehitlerimizden Allah razı olsun. Darü’l-Mülk Sergi Sarayı’mızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Manşetler

Atina'daki en iyi restoranlar
Dünyanın en engelli dostu havayolu Air New Zealand
Murat Muratoğlu: Kazıkların şahı havalimanları!
Avrupa ve Asya arasında bulunan minik ada
Floransa’nın gizli geçidi Vasari Koridoru, halka açıldı
Almanya'dan başka ülkelere göç mutlu ediyor
Paris ve  Berlin yüksek hızlı tren ile 59 avrodan bağlandı
Muğla'da helikopter hastaneye çarptı: dört ölü
Archer Aviation hava taksileri için üretim tesisini tamamladı
Uçakta öfkeli yolcuyu sakinleştirme LEAP tekniği