Almanya'nın yasağı demokratik değerlerle doğru orantılı 

EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Almanya’nın Türkiye’yi Covid 19 vakalarındaki artış olmasıyla riskli ülke kabul etmesi yanında hukukun üstünlüğü ilkesinin eksiklikliğine de göz önünde bulundurduğunu belirtti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya Evrensel Değerler Platformu (EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın, 17 Ağustos’ta Türkiye’ye yönelik yeni seyahat uyarısı Türkiye nin imza attığı AİHM sözleşmesi hükümlerine uymanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Almanya’nın Türkiye’yi Covid 19 vakalarındaki artış olmasıyla riskli ülke kabul etmesi yanında ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi hukukun üstünlüğü eksikliğini de göz önünde bulundurduğunu belirtti.



ASIL KONU: HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

EDEP Başkanı Gündoğdu, yargılamalarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hükümlerine uymama ile sosyal bir paylaşımla devlet büyüklerine hakaret gibi iddiaların öne sürülmesi, sosyal medyada bir yazıyı paylaşmanın terör örgütü propagandası sayılmasının demokratik değerlere aykırı olduğu görüldüğünü belirterek şunları söyledi.
“Bu gibi eleştirileri yapanların gözaltına alınıp tutuklananabilecekleri şeklindeki uyarının “Türkiye’de güvenli tatil” kavramını ortadan kaldırdığını gösteriyor.
Türkiye’nin imza attığı hukukun üstünlüğünü gözeten, AİHM sözleşmesi hükümlerine uymanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”



AŞILAMA ORANI YETERSİZ
Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın duyurusuna göre, 70 ülke ile birlikte Türkiye'de “Yüksek riskli ülke” listesine aldığına dikkat çeken EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, şöyle devam etti:



“Almanya’nın uyarısında Türkiye’nin yeterli oranda aşılamayı gerçekleştirmeyerek Covid-19'dan kötü bir şekilde etkilendiği görülüyor. Bu nedenle Türkiye yüksek riskli bölge olarak sınıflandırıldı. Bu durum Antalya turizminin bel kemiğini oluşturan Avrupalı turist gelişini engelliyor.



HUZURLU TATİL, ÖZGÜRLÜK GEREKTİRİR
Türkiye'nin Avrupa Birliği(AB) ilişkileri son 8 yıldır dumura uğradı. Biz hukukçular sürekli Antalya bazında başta olmak üzere Türkiye'de sağlıklı, güvenli, huzur içinde tatil yapmanın yolunun hukukun üstünlüğünden geçtiğini belirttik. Bunun ifade hürriyeti, düşünce özgürlüğü, evrensel hukuk normları ve ileri demokrasi ile doğru orantılı olduğunu söyleyip durduk.



HUKUK OLMADAN, TURİZM OLMAZ
Fakat turizmciler, otel sahipleri, ‘Bana hukuk, insan hakları değil, otelimi doldurmak gerekir’ düşüncesini sürdürdü. Bu sürdürme devam ettiği için bu sezon Antalya turizminin 40 yıllık Avrupalı turist ağırlama birikimini yerle bir etti. Bugün yerine Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap vatandaşları oldu. Otelciler; hukuk sisteminin AB normlarına çekilmediği sürece Antalya turizmi Alman ve Avrupalı turist ağırlamada kan kaybına uğrama devam edecektir. Bu noktada turizm sektörü temsilcilerinin yüzde 70'i AB uyum yasalarının ülkede hayat bulma noktasında samimi olmadı. Sürekli politik manevra içinde oldular. ''

Manşetler

Alaçatı'da hazine arazisine 5 yıldızlı otel projesine onay çıktı
Kemer'de Freedom Dans Gürcistan'da üçüncü oldu
İbradı'nın yöresel yemeği Holuşka tanıtıldı
İstanbul Havalimanı’nda internet ücretsiz olacak
Gemi mezarlığı 6 ayda 157 milyon dolar kazandırdı:
600 kişi yaşıyor: Dünyanın en iyi turizm köyü seçildi
Ara tatilde Side Antik Kenti öğrencilerin uğrak yeri oldu
Cağ kebabına Alman ve Avrupalı turistler hayran kaldı
İstanbul’da dört kişilik bir ailenin maliyeti 73 bin 739 lira
Bisikletin en hızlıları Antalya’da pedal çeviriyor