Alihan Akkoç ÖZBİ başkanı seçildi

Özel Belgeli Butik Oteller Derneği ÖZBİ’nin Four Seasons İstanbul Oteli’nde yapılan olağanüstü genel kurulunda Alihan Akkoç’un listesi oybirliği ile seçildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Özel Belgeli Butik Oteller Derneği ÖZBİ’nin Four Seasons İstanbul Oteli’nde yapılan olağanüstü genel kurulunda Alihan Akkoç’un listesi oybirliği ile seçildi. Genel Kurula İBB Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Fatih İmar ve Kültür Derneği Başkanı Naci Polat katıldı.







Genel kurulda geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dernek adında bulunan “butik” kelimesi nedeniyle bir çok kuruluşa ceza verdiği belirtildi. Tartışmaya açılan “butik” kelimesi için yeni yönetim kuruluna yetki verilmesi kararlaştırıldı.



Özbi Genel Kurulu’nda “Artık veda zamanı” diyen Hasan Gülkaynak 8 yıldan beri yürüttüğü başkanlık görevi sırasında yanında olanlara teşekkür etti. Gülkaynak konuşmasında şunları söyledi. 1996 yılında kurulan Özbi’nin bayrağını en iyi yerlere taşımak için çalıştık.Ülkenin ve bu mesleğin sevdalısı olarak sektöre ve memleketimize katkıda bulunacak her konuda desteklerimizi sürdüreceğiz. Derneğimizin uzun yıllar var olması için yanında olacağız.”
Başkan Hasan Gülkaynak dünya tanıtımında butik otel kavramının yeterince anlaşılamadığını belirterek “küçük oteller” kavramının kullanılmasının yerinde olacağını söyledi. Öneriler arasında “Özel Nitelikli Küçük Oteller Birliği” adı yer aldı.



Genel kurulda oybirliği ile seçilen yeni başkan Alihan Akkoç ise kendisini seçenlere teşekkür ederek “Önceden planladığım konuşmamı kürsüye çıkınca unuttum. Kürsüde konuşmak sanıldığı kadar kolay değil. Beni seçen herkese teşekkür ediyorum. Yükümüz arttı. Özbi’yi en iyi yerlere taşımak zorundayız” dedi.

YENİ YÖNETİM
Yapılan oylamada yönetim kurulu asil üyeliklerine Alihan Akkoç, Adnan Mordeniz, Aydın Karabay, Handan Aral, Enis Akçam, Ebru Ekyürekli, Bahadır Yaşık seçildi. Yönetim kurumlu yedek üyeliklerine ise Serdar Balta, Berge Ulaş, Kenan Akgül, Onur Sevgili, Erdal Demirli, Hüseyin Açık, İrfan Atalay getirildi.
Denetim kurulu asil üyeliklerine Erkin Üster, Mutlu Başpınar, Faruk Çolpan, yedek üyeliklere ise Serdar Gider, Burak Karasu, Serkan Üstünel getirildi. Disiplin kurulu asil üyeliğine Hasan Gülkaynak, Hilmi Selimoğlu, Arzu Özden seçilirken yedek üyeliklere Mehmet Hakan Duyar, Kenan Özkan, Hüseyin Büyükdemir getirildi.



Erkin Üster başkanlığında Hilmi Selimoğlu ve Arzu Özden divan kuruluna seçildikten sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.



Başkan Hasan Gürkaynak faaliyet raporunu okuduktan sonra, Ebru Akyürekli denetim kurulu raporunu sundu. Her iki raporda oy birliği ile onaylandı.



BUTİK KELİME ÜZERİNE TARTIŞMA
Toplantıda “butik” kelimesinin daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından itiraz konusu olduğunu belirten Mutlu Başpınar’ın önerisi üzerine derneğin adının değiştirilmesi üzerine görüşler sunuldu. Başpınar bir çok otelin bu nedenle ceza yediğini anlattı. Bakanlığın "Ancak üyelerinin tamamı butik olursa bunu kullanabilirsiniz" dediğini söyledi. Bu konuda genel kurulun yeni yönetime yetki verilmesini önerdi.




İBB Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Alihan Akkoç'u kutladı




Alihan Akkoç divan başkanı Erkin Üster'e teşekkür etti

Manşetler

Kars’ın tarihi eserlerinin depreme dayanıklılığı kitaplaştı
Sıfır karbon için pedal çevirdiler
Maliye, lüks yat ve tekne satışlarını takibe aldı
Sayıştay ortaya çıkardı: Vakıflar'da kayıp 22 milyar
Patara'da 2000 bin yıllık deniz feneri restorasyonu bitiyor
Kum Zambakları koruma altına alındı
Turizmciler 28. EMITT Turizm Fuarı’nda buluşuyor
Likya Cup Yat yarışları sona erdi
Antalya'nın çoban haritası çıkartılıyor
Altın Portakal'da 95 film sinema severle buluşacak