Alaçatı'daki kaçak otele kimsenin gücü yetmiyor

Çeşme Alaçatı’da tarım arazisine imar mevzuatına aykırı şekilde inşa edilen kaçak otel inşaatını yıkmaya kimsenin gücü yetmiyor.

ÇEŞME - Çeşme Alaçatı’da tarım arazisine imar mevzuatına aykırı şekilde inşa edilen kaçak otel inşaatını yıkmaya kimsenin gücü yetmiyor. Çeşme Alaçatı Mahallesi 451 ada 17 parselde yer alan Aden Garden Otel için Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Toprak Koruma ve Kullanma Kanunu’na aykırılıklar tespit etti. Kamu arazilerini işgal ederek sayısız konteyner ve ‘tiny house’ kuran otel hâlâ faaliyetini sürdürüyor.

İşletmenin çevresindeki parselleri de işgal ettiğini belirten vatandaşlar konuyla ilgili şikayette bulundu. Mühürlenmesine rağmen otelin müşteri kabul ettiğini söyleyen vatandaşlar, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Tarım ve Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğünün harekete geçmediğini söyledi.

Şikayetlerin çözüm olmadığını gören vatandaşlar bu kez CİMER’e başvurdu. CİMER başvurusu sonrası 11 Mart 2024’te denetim yapıldı. Denetim sonrası tutulan tutanakla arazinin bozulduğu fakat faaliyetin durduğunun tespit edildiği ve ilgili parsele cezai işlemlere karar verildiği bilgisi aktarıldı.

Şikayetlerin sürmesi üzerine Çeşme Kaymakamlığı 2 Temmuz 2024’te usulsüzlük iddiasına ilişkin bilgi verilmesini istedi. Toprak Koruma ve Kullanımı Kanunu’na aykırı yapılan kaçak otel hakkında alınan yıkım kararının uygulanmamasına Çeşme Çevre Derneği tepki gösterdi.

İşlemlerin kağıt üstünde kaldığını belirten Çeşme Çevre Derneği “Çeşme’de tarım arazileri ‘tiny house’larla doldurularak eğreti otel kompleksleri yapılıyor. Şikayetler neticesiz kalıyor, yıkım emri olan yerler işletilmeye devam ediliyor. Usulsüz işler yapanın yanına kâr kalıyor” dedi

Manşetler

Alman engelliler Side'de engelsiz tatil yapıyorlar
Anex Tour, Baltık devi Novaturas'ı bünyesine katıyor
Virgin Atlantic, Joby ile elektrikli hava taksisi başlatıyor
Emirates, kabin içi acil durum ekipmanını tanıttı
Boeing 737-800 Denver Havaalanında Alev Aldı
Rus şair Alexsandr Puşkin Antalya'da yaşıyor
Seyahat çantası pazarı 2033'e kadar 48,3 milyar dolara ulaşacak
İSG Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Büyük Havalimanı Oldu
Flydubai büyümek için, LinkedIn, stratejik iş birliği yaptı
Air Astana, lityum batarya taşımacılığını güncellendi