AKTOB Genel Kurulu yapıldı

AKTOB’un Antalya Tayla Otel'inde yapılan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Sururi Çorabatır, "Elektrik zammı KDV'yi götürdü" dedi.

ANTALYA- Akdeniz Turistik Otelciler Birliği AKTOB’un Genel Kurulu Antalya Talya Otel Kongre Merkezi’nde yapıldı. Yönetim Kurulu'nun kendi arasında yapacağı toplantı sonrası başkanlığa seçilen Sururi Çorabatır, yaptığı açıklamada ''Elektriğe yapılan yüzde 15'lik zam KDV indirimini aldı götürdü'' dedi.



AKTOB'un yeni başkanı Sururi Çorabatır


SURURİ ÇORABATIR BAŞKAN OLDU
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısı Talya Oteli Kongre Merkezi’nde yapıldı. 2 dönemdir Osman Ayık’ın başkanlığını yürüttüğü AKTOB’a Sururi Çorabatır başkan oldu. Toplantıyı bir konuşma ile açan ve AKTOB’un 2007 yılını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, 1984 yılında kurulan AKTOB’un en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirterek,  ‘’Görevim süresince örgütü en iyi şekilde temsil ettiğimize inancım tam’’ dedi.
 


Yeni Başkan Sururi Çorabatır, kongreye beklenenden fazla katılım olduğunu belirterek, hedeflerinin genç ve dinamik bir kadroyla AKTOB’u daha iyi yerlere getirmek olduğunu söyledi. Çorabatır, gelecek hafta Cuma günü yapılacak toplantıda yönetim kurulu üyeleri arasında görev bölümü yapılacağını bildirdi.

AKTOB'un Olağanüstü Genel Kurulu sonuçlandı. Genel kurulda AKTOB yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) delegeleri belirlendi. 2003 yılının nisan ayından bu yana AKTOB başkanlığını yürüten Osman Ayık, görevini İber Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi olan Sururi Çorabatır'a devretti. 

 

Ara Eleman Sorunu Çözülecek

 

Ayık, yasaya dayalı bir oluşum gerçekleştiremediklerini fakat bu dönem gönüllü bir birlikteliği meydana getirdiklerini söyledi. Antalya’nın tanıtımına maddi manevi destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Ayık, şöyle devam etti:

‘’Mesleğimizin tanınırlığını artırmak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunmaya devam ediyoruz. Son kertede de olsa KDV indirimi gerçekleşti.Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)  ve alt birlikler olarak diğer elde etmeye çalıştığımız, çözülmesini istediğimiz sorunlarla ilgili mücadelemiz de sürecek. Eğitim faaliyetlerine desteğimiz sürüyor.Ara eleman sorununa çözüm olacak  kursumuz önümüzdeki günlerde başlıyor. Mart ayı sonunda ilk mezunlarını verecek  eğitim merkezinde sertifikasyona uygun  eğitim modeli geliştirmeye çalışıyoruz.Ara elemanla ilgili sertifikazasyon sağlamak en önemli işlerimizden biri.’’

Bu ülkenin modernleşmesinde  ve zenginleşmesinde  en önemli aracın turizm olduğuna dikkat çeken Osman Ayık, ‘’Bunun bilincinde olarak, durumun gerektiği gibi hareket etmeliyiz.Bu örgütünde değişime gelişime ayak uydurması şarttır’’ diye konuştu.

 

Turizm sektörü  kamuoyuna doğru anlatılmalı

 

Sektörün hak ettiği şekilde kabul görmediğinden yakınan Ayık, sektörün halen bir çok yasayla boğuşmakta olduğunu ve sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti. Ayık, özellikle kamu oyuna bu sektörün bugün neleri yapabildiği, gelecekte neleri başarabileceği doğru anlatılmalıdır ‘’ şeklinde görüşlerini ifade etti.

YÖNETİM KURULU 13'TEN 15'E ÇIKTI
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği AKTOB’un Antalya Talya Otel’de yapılan genel kurulu, divan başkanlığına Mehmet Karamancı, katip üyeliklere de Mustafa Fettahoğlu ve Hakan Kaya’nın seçildi,
AKTOB başkanı Osman Ayık’ın Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okuması ve denetim kurulunun raporlarının ibra edilmesinin ardından tüzük değişikliklerine geçildi.

Yapılan değişikliklerle; genel kurulun Kasım aylarında yapılması, Yönetim Kurulu üye sayısının 13’ten 15’e çıkarılması ve TÜROFED üyelerinin seçiminde yetkinin yönetim kurulundan alınıp, genel kurula verilmesi kararlaştırıldı.

 

ÇORABATIR:  HEDEFİMİZ 8 MİLYON TURİST


AKTOB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Sururi Çorabatır yeni yönetimle AKTOB’ u daha ileri götürmek için çalışacaklarını belirterek, ‘’2008 yılı turist hedefimiz 8 Milyonun üzerine çıkmak.Avrupa pazarından Türkiye’ye gelen turist sayısında artış var. Önümüzdeki günlerde çeşitli fuarlar var. Bunların da olumlu yönde katkıda bulunacağı kanaatindeyim’’ dedi.

 

Güneydoğu’da meydana gelen terör olaylarının turist sayısını etkilemeyeceğini  söyleyen Çorabatır, ‘’Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yapılan DRV Kongre Başkanı Laepple’nin de dediği gibi orası buradan uzak bir yer. Terör, buradaki turizmi ve bölgeyi etkilemez’’ diye konuştu.

 

Sururi Çorabatır, KDV indirimini sektörün nasıl yorumladığına açıklık getirdi. KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesinin sektörün desteklenmesi için önemli olduğunu vurgulayan Çorabatır, indirimin fiyatlara yansıtılmayacağını dile getirdi. Sektörün fiyatlarını aşağıya çekmek yerine hizmet kalitesini yükseltme yolunu tercih edeceğini anlatan AKTOB'un yeni başkanı, ancak yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere elektriğe yapılan zammın maliyetlerini artıracağını kaydetti. Elektrik zammının yatırım işletme belgesi bulunan tesislerde yüzde 10, bulunmayanlarda ise yüzde 15 olarak uygulanacağına dikkat çeken Çorabatır, "Elektriğe yapılan zam KDV indirimini bitirdi." yorumunda bulundu. Sözlerinin 'KDV'de indirdiler, elektrikte bindirdiler' şeklinde algılanmamasını isteyen Sururi Çorabatır şu değerlendirmeyi yaptı: "KDV indirimi bir avantaj gibi gözükse de elektriğe yapılan zam işletmelerdeki maliyetleri artıracak. KDV'yi elde etmek için bizim için çok önemli bir gelişmedir. Elektrik zammı Türkiye çapında yapılan bir uygulamadır ama bizim maliyetlerimizi de direk etkileyen bir unsurdur."

 

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır turizmin 2007 yılı içerisinde iyi bir seyir çizdiğini söyledi. Antalya'nın 8 milyon hedefini yakalayamamış olmasına rağmen 'altın yıl' olarak adlandırılan 2005'in çok üzerinde bir performansla seneyi tamamladığına dikkat çeken Çorabatır, "Avrupa pazarından bu sene önemli artışlar bekliyoruz. Rusya piyasasının yükselmeye devam edeceğini öngörüyoruz. Bu sene 8 milyonun biraz daha üstünde artış olacak. Şu an mayıs ve ekim ayları arasına denk gelen döneme ilişkin ön satışlarda çok büyük yükselme var ama bu yanıltabilir. Bunun sezona yayılması gerekir. En doğru tespit için mart ayını beklemek lazım. Mart ayındaki Berlin ve Moskova fuarlarından sonra değerlendirme yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

 

Öte yandan TÜROFED'in 20 Ocak'ta yapacağı genel kurula Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katılacağı bildirildi. Sururi Çorabatır, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut'un burada bölgelerden gelen talepleri Başbakan'a ileteceği bilgisini verdi.


OSMAN AYIK'TA YÖNETİMDE
Seçim sonucunda AKTOB eski Başkanı Osman Ayık yönetimde görev alırken yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

 

Yönetim Kurulu

Sururi Çorabatur, Osman Ayık, Yaşar Sunal, Hakan Süral, Yusuf Hacısüleyman, Cenk Halil Beyaz, Bekir Akkaş, Fikret Demirtürk, Cihat Gazel, Tolga Cömertoğlu, Erkan Yağcı, Hikmet Arabacı, Yeliz Gül Ege, Bilal Aydın, Aslı Ulukapı

Denetim Kurulu

Erdal Tontu, Hamdi Çalık, Ahmet Çevik

TürkiyeTurizm.com AKTOB'un yeni yönetimine başarılar diler.

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu