Akrep çalışın ve araştırın diyor!

Selin Mordeniz

Bu hafta Akrep mevsimi başlıyor; derinleşmeler, sezgiler, haberci rüyalar, yoğun duygular artıyor, iletişim lisanımız güçleniyor, zihnimiz derinleşiyor, daha bilgece, daha filozofça, nitelikli iletişimlerin içinde yer alıyoruz. Kemerleri bağlayalım zira Akrep’in derinliklerine doğru dalıyoruz.
İletişim, haberleşme, zihin ve bilgi edinmenin temsilcisi Merkür 13 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Akrep burcunda olacak. Hayatımızda isabetli adımlar atmak için mantığın yanında sezgilere, hislere, işaretlere de fazlasıyla kulak vermeliyiz. Derinlikte sınır tanımaz, bir türlü mutmain olmaz bir halde, şüpheci, kontrolcü, dedektif gibi her konunun içine inen haller de yaratır bu dönem. Daha da ilerisi, güç savaşları, intikamcı ve manipülatif haller, baskıcı, sabit anlayışlar, stratejik düşünceler her alanda oluşabilir. Dikkat etmekte fayda var.
Tek bir konuya odaklanmak, araştırmalar yapmak çalıştığınız alanda başarı getirecektir. Ruhsal terapiler, kişisel gelişim danışmanlıkları, okült-spiritüel konular, maneviyat, psikolojik temalara ilgi yoğun olacaktır.
22-23 Ekim günleri; disiplinli , sabırlı, odaklı çalışmak, alınması gereken sorumlulukları almak, emek vermek adına önemli günler. Çok çalışmak gerekiyor ama olgun, bilge ve otorite figürü kişilerden güzel tavsiyeler, destekler, dualar alabiliriz. Bu yolumuzu açar. İş, kariyer ve finansal yatırımlarda durumunuz pozitif gelişimde.

30 Ekimde; ani gelişen beklenmedik sürprizler, şaşırtıcı konular, gergin-uyandırıcı tesirler hayatımıza yansıyabilir. Her şey ters yüz olabilir. Neye niyet neye kısmet olabilir. İletişimsel konularda, iş-hayat planlarında ani değişimler yaratabilir.

1 Kasımda; hayaller, sezgiler, ilhamlar, duygular yoğun olacaktır. Ancak aynı günlerde iletişimsel zorlu, sert çıkışlar, duygusal krizler, takıntılı, manipülatif, baskın fikir ve düşüncelere dikkat etmekte yarar var.

Bu hafta ayrıca önemli bir Koç Dolunayımız var.

17 Ekim Perşembe günü saat 14:26’da 24 derece Koç burcunda Dolunay olacak. Bu Dolunay, bir Ay tutulması kadar üzerimizde çok güçlü tesirlere sahiptir. Dünyaya yakın konumda olduğundan Süper Ay formatında, yansımaları da yoğun olacaktır. Dolunaylar; önemli farkındalıklar, tamamlanmalar, yenilikler öncesi bitişler yaşatır. Dolunay ışığı bütün gerçeklikleri aydınlatarak ortaya çıkartır.

Dolunay anında Oğlak Burcu yükseliyor. Sorumluluklar, olgunluk, sabır, emek vermek, çalışmak, netlik, somut-kalıcı ve uzun vadeli konular adına destekli.

Koç Dolunayı Acamar sabiti ile kavuşumda; devlet, kamu işlerinde ve dinsel konularda başarı etkisi verir. Dolunay, Chiron ve Eris kavuşumlu; duygusal patlama, gerginlikler, ani-fevri çıkışlar, ikilik yaratan, ayrıştırıcı, bölen, fitne fesat etkenlere dikkat. Zorunlu göçler, kopuşlar, depresyon, gemilerle ile ilgili konular gündemde olabilir. Chiron etkisi ile herkesten sakladığımız yaralarımıza da şifalanmalar getirecektir ve asıl şifanın kendi özümüzde olduğunu yaşatacaktır.

Dolunay esnasında Ay, Güneş, Mars ve Plüton arasında zorlu Grand Cross açısı oluşuyor. Gergin, sert, zorlayıcı, yıkıcı, savaş etkileri getiriyor. Venüs ve Uranüs zorlu görünümüyle; ikili ilişkiler, finansal konulardan yana sorunlar, ani beklenmedik gelişen temalar, sürprizler, sert-gergin-sarsıcı tesirler yaratabilir. Ekonomide ani iniş-çıkışlar, ani değişen anormal hava koşulları; Kadersel eş Juno ile de zorlu etkileşimde; bazı ortaklıklar, evlilikler, ilişkiler, davalarda önemli netleşmeler, bitişler yaratabilir.
Koç Burcu; liderlik eden, öncü, atak, spontane, dürtüsel, aceleci, girişimci, atak, sabırsızdır. Ani, fevri, dürtüsel tavır, çıkışlara dikkat. Koç enerjileriyle; kavga, kaza, çatışmacı haller, savaşkan etkiler, şiddet, öfke, agresyon vs yansıyabilir.
Ulaşım sistemlerinde oluşabilecek olumsuzluklara ve seyahatlere bilhassa dikkat edilmeli. Koç burcunun yöneticisi Mars zayıf olduğu Yengeç’te ve Plüton ile sert etkide; manipülatif haller, gerginlikler, kazalar, savaşkan enerjilere dikkat. Yer sarsıntıları, volkanik hareketlilik oluşabilir.
Dolunay esnasında oluşan Jüpiter destekleri; aşk, ilişkiler, kazançlar, finansal konular, kariyer temalarında önemli hak edişler, şanslı, destekli, büyüten, bereketli, güzel destekler sunabilir.
Baş ağrıları, migren, kesik, yaralanmalar ve enfeksiyonların artması da mümkündür.
19-29 derece arasında Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları en yoğun etkileri alıyorlar.

Haftaya görüşmek üzere.