Ahlat bastonunun turizme katkısı

Ünlü Ahlat bastonu Orta Asya'dan Selçuklu'ya, Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve Osmanlı'dan da bugüne kadar kültür turizmine büyük katkı sağlıyor.

BİTLİS -Bitlis'in Ahlat ilçesinde üretilen ünlü Ahlat bastonu Orta Asya'dan Selçuklu'ya, Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve Osmanlı'dan da bugüne kadar kültür turizmine büyük katkı sağlıyor.

Kültür turizmi açısından bastona işlenen motiflerde Türk sanatının egemen olması ve bu sanatın tamamen el işçiliğine dayanması Ahlat bastonuna ayrı bir anlam kazandırıyor.




Baston ustalarından Refa Gökbulak, Selçuklu'dan günümüze kadar uzanan ve o dönemlerin el sanatlarını yansıtan bastonculuğun kültür turizmi yönünden Türkiye ve dünyada yerini alarak ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını açıkladı.

Gökbulak, "Tamamı ceviz ağacından yapılan ve işlemeciliğinde koç ve manda boynuzu kullanılan Ahlat bastonu tamamen el işçiliğine dayanmaktadır. Üretime başladığı günden bugüne kadar 4-5 çeşit olan ve klasik olarak da üretilen bastonları şu anda 100 çeşide çıkardık. Elde edilen ürünleri Türkiye'nin her yerinde fuarlarda, yarışmalarda ve festivallerde sergiledik. Ayrıca Türkiye'de ve dünyada bulunan liderlere, önemli şahsiyetlere, sanat dünyasına baston hediye ederek kültür turizmine büyük katkı sağladık" dedi.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası