AHL otelleri Bakan Ersoy ile bir araya geldi

Atatürk Havalimanı bölgesi otel yatırımcıları Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından düzenlenen toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi.

ANKARA- Atatürk Havalimanı bölgesi otel yatırımcıları ve temsilcileri, bölgenin geleceği konusunda görüş ve önerileri değerlendirmek üzere Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından düzenlenen toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) yönetimi Ağustos ayında Bakan Ersoy’u ziyaretinde de Atatürk Havalimanıyla ilgili konuyu gündeme getirmişti. Ersoy'a rapor sunan TUROB, Atatürk Havalimanı bölgesiyle ilgili önerilerini şöyle sıralamıştı:

Atatürk Havalimanı’nın kapanma süreci sektörü olumsuz etkilemeyecek şekilde planlanmalıdır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 günlük icraat programı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde açıklandığı üzere, İstanbul'da 3. havalimanının yolcu hizmetlerinin faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı, 29 Ekim 2018 itibariyle kademeli olarak kapatılacak ve bu alan Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesine dönüştürülecektir. Söz konusu sürecin, bölgede yer alan otel işletmelerinin iş hacimlerinde yaratacağı etki ve sürecin sektörümüz açısından değerlendirilmesi bölge ve İstanbul turizmi için oldukça önemlidir.

Dünyanın diğer metropol şehirlerindeki birden fazla havaalimanı faaliyet gösteriyor. Örneğin Londra’da 5, Moskova’da 6, Paris’te 3 havaalanı var. Atatürk Havalimanının çevresinde oluşan altyapı ve oluşturduğu ekonominin yanında ülkemizin milli güvenliğinin bekası için stratejik konumu dikkate alınarak havalimanının normal faaliyetlerine devam etmesi gerekmektedir.

Atatürk Havalimanı tamamen veya kısmen kapatılacak ise; İstanbul’un fuar&etkinlik merkezi eksikliği dikkate alınarak, havalimanı terminallerinin yeniden düzenlenerek ‘Fuar,Kongre ve Etkinlik Merkezi’ olarak değerlendirilmesi bölgenin mevcut gelişmiş altyapısı ve ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından önem taşımaktadır. Bununla beraber, özellikle Disnayland benzeri uluslararası marka olan eğlence merkezleri/tema parklar ile anlaşma sağlanabilmesi ülke turizmimiz adına oldukça önemli bir atılım olacaktır.

Bölgedeki otel sayısı: 62

Bölgedeki toplam oda sayısı: 13.233

Toplam yatak sayısı: 27.000

Bölge otellerinin 2017 yılı ortalama doluluk oranı: Yüzde 62,5

Bölge otellerinin 2018 yılı ortalama doluluk oranı: Yüzde 80

2017 yılı konaklama geliri: 230,4 milyon Euro

2018 yılı konaklama geliri (yıl sonu beklenti): 291,2 milyon Euro

Yan gelirleriyle sağladığı yaklaşık yıllık katma değer: 500 milyon Euro

Sağlanan istihdam:Çarpan etkisiyle 50 bin kişi

Manşetler

Schengen vizesi alacak Türk vatandaşlarına yeni kısıtlama
Mövenpick Bursa, İncili Gastronomi Ödülü’nün sahibi oldu
EasyJetwash, marka anlaşmazlığında ödemeyi kabul etti
İspanya'dan bütçe havayollarına 179 milyon avro para cezası
British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti