65 yaş üzeri aspirin içmeli

Yaklaşık 10 yıl süren araştırmada, düzenli aspirin içen 65 yaşın üzerindeki kadınlarda kalp krizi, felç ve kanser riskinin büyük ölçüde azaldığı belirlendi.

AMSTERDAM- Hollanda'da yapılan bir araştırma, 65 yaşından sonra düzenli aspirin içen kadınlarda kalp krizi, felç ve kanser riskinin azaldığını gösterdi.

Araştırmaya en az 45 yaşında, yaklaşık 30 bin sağlıklı kadın katıldı. İki gruba ayrılan kadınlardan bazılarına her gün 100 miligram aspirin, diğerlerine plasebo (iyileştirici etkisi olmayan madde) verildi ve katılımcıların kalp krizi, felç ve kanser riski araştırıldı.

Yaklaşık 10 yıl süren araştırmada, düzenli aspirin içen 65 yaşın üzerindeki kadınlarda kalp krizi, felç ve kanser riskinin büyük ölçüde azaldığı belirlendi.

Ancak bilim adamları 65 yaş altındaki kadınlarda aspirinin bağırsak kanaması gibi yan etkilere yol açtığını vurgulayarak 45-65 yaşındaki kadınlara ilacı önermedi.

Ayrıca bilim adamları, 65 yaş üzerindeki kadınların da doktorlarına danışarak aspirin kullanmasını tavsiye etti. Araştırmanın sonuçları "Heart" dergisinde yayımlandı.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası