61. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödülleriyle son buldu

 "Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Kapalı Spor Salonu Cam Piramit’te düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
KONYAALTI/ANTALYA - Bu sene 5-12 Ekim tarihleri arası yapılan 61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreni ile son buldu.

 "Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Kapalı Spor Salonu Cam Piramit’te düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

‘Hikayemiz Birlikte, Biz varız bu filmin içinde’ temasıyla düzenlenen tören, türküleri yorumladıkları şarkılarıyla tanınan ‘Barabar’ grubunun verdiği konserle başladı.

Sunuculuğunu Şebnem Dönmez’in yaptığı törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı. Böcek açılış konuşmasında, “Sinemanın sadece bir izleyiciyi değil toplumları değiştirdiğini hepimiz biliyoruz. Antalyamızın sinema kenti olması için elimden geleni yapacağım” dedi. Böcek, Festival kapsamında gerçekleştirilen ‘Sinema Çalıştayı’nın sonucunda Sinema Eser Sahipleri Federasyonu ile yaptıkları görüşmeler sonucunda festivalde yarışan tüm film sahiplerinin telif haklarını ödeyecekleri müjdesini verdi. Böcek, “Kadın ve çocukların istismara uğramadığı kadınların katledilmediği bir Türkiye diliyoruz. Eğriyi doğruya karanlığı aydınlığa sizler dönüştüreceksiniz. Mücadelemizden asla vazgeçmeyin. Sizin cesaretinizle kötülüğü yıkacağız” sözlerini kaydetti.
Jüri başkanı Ferzan Özpetek de konuşmasında Antalya Altın Portakal film Festivali’nin kendi kariyeri için çok önemli olduğunu ifade etti. Özpetek, “Bol bol film seyrettik. Kararlarımız hep birlikte oldu” dedi. Bir annenin oğlunu yetiştirilmesinde çok önemli bir unsur olduğunu söyleyen Özpetek, “Son 10 yıldır binlerce kadın katliamı oldu. Bunun için kültürel bir değişime, sinemaya, kitaplara ihtiyacımız var. Ama her birimizin bunun sorumluluğunu almamız gerek. Kanunlara ihtiyacımız var” dedi.

"YAŞAMAK VE VAR OLMAK İÇİN MÜCADELE EDEN KADINLARA"
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında verilen En İyi Yardımcı Kadın Ödülü, Fidan filmindeki oyunculuğuyla Ayça Bingöl’ün oldu. Bingöl'e ödülünü oyuncu Cengiz Bozkurt verdi. Bingöl, “Samimi olarak söylüyorum beklemiyordum. Bu filmin bütün yolculuğuna şahitlik ettim. Can dostumla yola çıkmıştık. Onun ödülünü hepimiz adına alıyorum” dedi. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Mukadderat filminde rol alan Osman Sonant’ın oldu. Sonant, “Bu ödülü yaşamak ve var olmak için mücadele eden kadınlara adıyorum” dedi.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Ayşe filmindeki performansıyla Binnur Kaya ve Mukadderat’taki oyunculuğula Nur Sürer'in oldu. Ödülünü Gökçe Bahadır’dan alan Sürer, “45 yıllık oyunculuk hayatımda bana dokunan bütün yönetmenlere teşekkür ederim. Çoğunlukla değersizleştirmek isteyen Paris’te yaşamını yitiren ustamız Yılmaz Güney için alıyorum” dedi. Ödülünü kadınlar adına alan Binnur Kaya ise, “Nur Sürer gibi hayran olduğum bir sanatçıyla paylaşmak çok özeL. Kadınlar yapmaları gerekeni yaptı. Şimdi konuşmak değil eyleme geçmenin zamanı. Yapılması gerekeni yapması gerekenlerden bekliyoruz acil bir şekilde. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” ifadelerini kullandı. 
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında verilen En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü de Evcilik oyunundaki performansıyla Nejat İşler aldı. Ödülünü jüri İlker Kaleli’den alan İşler, “Teşekkür ederim” dedi."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivale katılan filmlerin telif haklarının ödeneceğini söyledi. Festivalde toplamda 5 milyon lira ödül verildi.

Manşetler

AB, sınır kontrolünde yeni elektronik sistemi (yine) erteledi
Türkiye ile Almanya Arasındaki döner kavgası
100 yaşını geçenlerin tükettiği 4 besin bulundu
Lüks markalar tarihi eserleri ele geçiriyor
Antalya’da HES projesi turizme ve doğaya zarar verecek
Daron Acemoğlu Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü
Dünya liderlerinin şeflerini Barilla buluşturdu
Rezervasyon dolandırıcılığıyla turistler soyuldu
Ruslar Her Şey Dahil Sistemi'nde tatili seviyor
Norveç Prensesi balayı tatili için Bodrum'da