60 bin yaşlı Alman Sonbahar ı Antalya'da geçirecek!

Op. Dr Emin Canan, Alman ve  Avrupalı yaşlı turistler için sonbahar ve kışı Antalya'da geçirmede bir avantaj olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Sağlık turizmi Uzmanı ve  Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Emin Canan, Alman ve  Avrupalı yaşlı turistler için sonbahar ve kışı Antalya'da geçirmede bir avantaj olduğunu söyledi.
Her yıl yaklaşık 250 ile 300 Alman ve Avrupalı turistin sonbahar ve kış mevsiminde Antalya'ya tatile geldiğini belirten Op. Dr. Emin Canan, ''Covid  19 korunma tedbirleri kapsamında 2020 ve 20201 yılında Alman ve Avrupalı turist kaybı yüksek oldu.
Geçen yıl yaşlı Alman turist ağırlama oranı yüzde 2 seviyesindeydi. Her yıl 60 bin yaşlı Alman ve ve Avrupalı turist başta  sonbaharda başta Manavgat ve Side destinasyonuna Nordic Walking, trekking, botanik ve doğa ile başbaşa kalma turuna çıkıyor. Yaşlı Alman ve Avrupalı turistler Antalya'nın yaz sıcağını bunaltıcı ve nemli buldukları için tatile yüzde 70 oranında sonbahar mevsiminde geliyor. Aşılamada Antalya çok iyi durumda. Biraz daha toplumsal duyarlılıkla aşılama oranını yükseklere çekerek hastalıkta toplumsal bağışıklık oluşmasını sağlamış oluruz. '' dedi.   

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor