21. Uluslaarası Antalya Piyano Festivali başladı

Antalya da 11 Aralıkta başlayan 21. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 24 Aralık'ta Anjelika Akbar konseri ile son bulacak.

Abdurrahman Büyükkeskin
Konyaaltı /Antalya - 21.Uluslararası Antalya Piyano Festivali  Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Aspendos Salonu'nda dünyaca ünlü piyanist  Richard Clayderman ın piyano resitali ile başladı.

Antalya da 11 Aralıkta başlayan 21. Uluslararası Antalya Piyano Festivali  24 Aralık'ta Anjelika Akbar konseri ile son bulacak.  Piyano Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, pandemi öncesi 16 milyon yabancı , 4 milyon yerli turistle 100 binin üzerinde yerleşik yabancının yaşadığı Türkiye turizminin başkenti Antalya'da kültür ve sanat etkinliklerinde her zaman ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Antalya sadece turizmde , tarımda ve ticarette değil; kültür ve sanatta da lider bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Sanatsız  kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur.'' vecizesi nden hareketle 27 yıllık belediye başkanlığı dönemimde kültür ve sanata sanatçıların destek oldum olmayada devam edeceğim ifadesinde bulundu. Başkan Böcek,'' Antalyamızın yarım asrı geçkin süresince Türk sinemasının Oscar'ı sayılan Antalya Altın Portakal  Film Festivali geleneğimiz var. Şimdide Piyano festivalimiz de 21'nci yılına ulaştı. Festivalimiz ünlü piyanist Richard Clayderman konseriyle başladı. 24 Aralık'ta Anjelika Akbar konseriyle so bn bulacak. Kültür sanatla kalım. '' dedi.

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti