2023'ün 9 heyecan verici uluslararası havayolu rotası

Amerikalı turist İspanya'nın güneyinden Güney Pasifik'e uzanan içinde İstanbul’un bulunduğu heyecan verici noktalara seyahat etmek istiyor.

NEW YORK – Amerikalı turist pandemi sonrası gezmek için kendisine heyecan verecek yeni yerler arıyor. Bunu gözönüne alan havayolları mevcut uçuşlarına daha farklı rotalar eklediler. Amerika’nın ulusal televizyon muhabiri ve macera seyahat programı “Go! Explore.” (Git! Keşfet!) yönetmeni Sutton, bu yıl hava yolculuğu için “Havayolu endüstrisinin artık federal hükümetten aldığı destekle tüketicilere daha iyi seyahatler sunabilir" diyor.

Uluslararası turist hareketleri pandemi öncesi seviyelere yaklaşırken, 2023 seyahat endüstrisi için büyük bir toparlanma yılı oluyor. Amerikalı turist İspanya'nın güneyinden Güney Pasifik'e uzanan içinde İstanbul’un bulunduğu heyecan verici noktalara seyahat etmek istiyor. Bunun üzerine havayolları rota ağlarını büyük ölçüde genişletiyor. Benzersiz destinasyonlara uçuşlar ekliyor.
İşte bu yıl Amerikalı turistin uçmak istediği dokuz yeni uluslararası havayolu rotası şöyle:

TAHITI'YE GIDEN HAVAYOLU ROTASı

Aralık 2022'de Delta, Los Angeles'tan Papeete, Tahiti'ye haftada üç kez kesintisiz hizmet başlattı. Yeni rota, su üzerindeki bungalovları, poisson cru gibi yiyecekleri ve siyah incileriyle bilinen rüya gibi Güney Pasifik takımadalarına bir kaçış planlamayı çok daha kolay hale getiriyor. Aralık ayında Papeete'de 200 oda, adanın en büyük havuzu ve İtalyan yemekleri sunan bir su üstü restoranı ekleyen yeni Hilton Hotel Tahiti'nin açılışına da tanık oldu.

Papeete'den bir saatlik bir uçuş sizi, St. Regis Bora Bora ve yakın zamanda yenilenmiş Four Seasons Bora Bora gibi lüks tatil yerlerinin abartılı villalar ve adanın turkuaz sularının ve Otemanu Dağı'nın dudak uçuklatan manzaralarını sunduğu pastoral Bora Bora lagününe götürür. . Ancak Polinezya sadece Papeete ve Bora Bora değil. Fransız Polinezyası'ndaki en büyük ikinci ve en engebeli ada olan Moorea'dan lüks tatil yeri The Brando'nun bulunduğu güzel bir özel ada olan Tetiaroa'ya kadar 100'den fazla büyüleyici ada ve atol vardır.

NEW YORK JFK, QANTAS ILE AUCKLAND'A

Qantas, Haziran 2023'ten itibaren Boeing 787 Dreamliner uçağıyla Auckland ve New York JFK arasında haftada üç kez hizmet vermeye başlayacak. Seyahat süresi tek başına yaklaşık bir gün (yaklaşık 17 saat) sürse de, Yeni Zelanda'nın başkentine vardığınızda, yolculuğu yaptığınız için çok mutlu olacaksınız.

Koylar ve adalarla çevrili Auckland, Yeni Zelanda'nın kuzey adasına açılan kapıdır. Açık hava macerası size göreyse, Taupo Gölü yakınında bungee jumping yapmaktan Waitomo Mağaralarında kara su raftingine kadar birçok seçenekle kendinizi şımartacaksınız. "Yüzüklerin Efendisi" filmlerinin çekim yerlerini ziyaret etmek için Hobbiton set turuna katılın ve Rotorua'daki Māori kültürü hakkında bilgi edinin; burada Tarawera Gölü'nün Sıcak Su Plajı'nda da yüzebilirsiniz. Auckland'ın kalbinde dinlendirici bir konaklama için, Auckland'ın Merkezi İş Bölgesi'nde bulunan 271 odalı yeni JW Marriott Auckland, şehrin Viyadüğü Limanı'na ve diğer önemli cazibe merkezlerine sadece kısa bir yürüyüş mesafesindedir.

BÜYÜK ELMA'DAN ARUBA'YA

JetBlue, Newark ve New York'un LaGuardia havaalanından Aruba'ya iki yeni aktarmasız rota başlatıyor. Aruba Havalimanı Otoritesi, ABD ile ortaklaşa Gümrük ve Sınır Koruma, geçen yıl ABD'ye izin veren Küresel Giriş Kayıt Merkezi'nin açılmasıyla büyük bir havaalanı projesini de açıkladı. vatandaşların adadan ayrılmalarını hızlandırmak için. Plajlarıyla ünlü Aruba, insanların vahşi pembe flamingolarla yakınlaşmak ve kişiselleşmek için geldiği Renaissance Wind Creek Aruba Resort'taki Palm Beach ve Flamingo Beach gibi, şimdiye kadar karşılaşacağınız en berrak ve en sıcak sulardan bazılarına sahiptir.

PARIS'E KESINTISIZ UÇUŞ

İlk anakara Avrupa destinasyonu olan JetBlue, 2023 yazında hem Boston hem de New York JFK havaalanından Paris'in Charles de Gaulle havaalanına hizmet vermeye başlayacak. "Işık Şehri" 2023 Rugby Dünya Kupası'na ve Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken 2024'te, son birkaç yılda Paris'in her yerinde yeni lüks oteller türedi. Bunların arasında, Paris'in en eski köprüsü Pont Neuf'a bakan 72 odalı LVMH tesisi Cheval Blanc Paris ve Arc de Triomphe ile şehrin en büyük caddesi Champs-Elysées'den sadece birkaç adım ötede bir butik tesis olan Le Belgrand bulunmaktadır.

BERMUDA'YA KıSA BIR TUR

JetBlue, 5 Mayıs'ta LaGuardia'dan Bermuda'ya günlük sezonluk bir yaz servisi başlatıyor. Rum Swizzle'ın, güzel pembe kumlu plajların ve birinci sınıf yelkenciliğin evi olan "Bermy", Afrika diasporası gibi önemli tarihi yerlerle de doludur. Heritage Trail ve Crystal Caves gibi doğa harikaları. Rosewood Bermuda, St. Regis Bermuda ve adanın ilk Hilton markalı oteli olarak açılacak olan Bermudiana Beach Resort gibi adadaki bir dizi lüks sahil beldesinde konaklayın.

İSTANBUL'A YENI AKTARMASıZ UÇUŞLAR

Türk Hava Yolları, 2018 yılında dünyanın en büyüğü olan yeni İstanbul Havalimanı'nın açılışından güç alarak Amerika'ya doğru rotalarını genişletmeye devam ediyor. Seattle'dan İstanbul'a haftada dört kez sefer 2022'de başladı ve Denver ve Detroit'ten gelecek seferler bu yılın sonlarında yapılacak.

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve Türk Hava Yolları'nın 90. yılı. Havayolu, bu dönüm noktalarını anmak için, en az altı saatlik aktarma yapan yolcular için ücretsiz şehir turu olan Touristanbul ve dört yıldızlı ve beş yıldızlı otellerde ücretsiz konaklama ile birlikte İstanbul'da Stopover dahil olmak üzere birkaç özel hizmet sunuyor. hangi kabin sınıfında uçtuklarına bağlı olarak yıldızlı oteller.

İki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul, dünyanın en büyük yemek şehirlerinden biridir. Lezzetli atıştırmalıklar ve kestane gibi sokak yemeklerinin yanı sıra, yavaş kavrulmuş balkabağı ve bulgurlu mantı gibi öğelerin yer aldığı altı servisli tadım menüleri sunan Neolokal dahil olmak üzere 53 Michelin yıldızlı restoran var. Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı ve Ayasofya'ya ev sahipliği yapan şehrin en eski semti Sultanahmet'te 2.500 yılı aşkın tarihi keşfedin. Bir moladan daha fazlası için, nehre bakan 19. yüzyıldan kalma eski bir Osmanlı sarayında yer alan Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus'ta lüks bir konaklama rezervasyonu yapın ya da bu ay şehrin yeni Galataport semtinde hizmete giren Yarımada İstanbul'a göz atın. .

BRITISH AIRWAYS ILE CINCINNATI'DEN LONDRA'YA

5 Haziran 2023'te British Airways, üç kabinli bir Boeing 787-8 Dreamliner kullanarak Cincinnati'den Londra'ya yeni bir rota başlatacak. Güzergah yaz aylarında haftada beş, kış aylarında ise haftada dört kez çalışacak.

Londra bu baharda yeni bir hükümdarın taç giyme töreniyle çalkalanacak olsa da, kozmopolit şehir Avrupa'nın en büyük sokak festivali olan Notting Hill Karnavalı gibi bir dizi kültürel etkinliği de geri getiriyor. Efsanevi alışveriş merkezi Harrods, lüks alışveriş ve ikindi çayı için şehrin en iyi noktalarından biridir ve mağaza, ünlü Japon restoranı Kinoya'nın Ekim ayındaki en yeni lokasyonu olacaktır. Londra, Claridge's Mayfair gibi lüks otellere de yabancı değil ve Six Senses Mayfair ve 1 Hotel London Mayfair'in 2023'te açılması planlanıyor. Big Ben, Tower Bridge ve Buckingham Sarayı gibi şehrin ikonik cazibe merkezlerinin çoğu yürüme mesafesindedir. mesafe veya metroda kısa bir yolculuk, böylece nerede olursanız olun aksiyondan asla çok uzakta değilsiniz.

İSPANYA'NıN COSTA DEL SOL KENTINE

31 Mayıs'ta United Airlines'ın transatlantik ağı, Newark'tan Endülüs şehri Málaga'ya yepyeni bir hizmet başlatıyor. Boeing'in 757-200 uçağıyla haftada üç kez hizmet veren yeni rota, United'ın İspanya'daki beşinci varış noktası olacak.

Pablo Picasso'nun doğum yeri olan Málaga, ikonik sanatçının ölümünün 50. yılını kutluyor ve Picasso'nun eski evi, şimdi Museo Casa Natal Picasso, Haziran'dan Ekim'e kadar “Pablo'nun Çağları” adlı yeni bir serginin açılışını yapıyor. İspanya'nın güneyindeki Costa del Sol'da yaklaşık 100 millik bir kıyıya sahip olan keşfedilecek birçok sahil kasabası vardır. Marbella, sahilden ve barlardan gezmek için popüler bir yerdir ve çok sayıda hareketli bar, restoran ve kafeye sahiptir. Bölgeyi ziyaret ederken, ulusal bir anıt olarak 150. yılını kutlayan Grenada'nın Mağribi sarayı Alhambra'ya günübirlik bir gezi yapmayı unutmayın.

EMIRATES ILE NEWARK'TAN DUBAI'YE

Emirates Havayollarında bir koltuk, 14 saatlik bir uçuşu bile katlanılabilir kılacaktır. Taşıyıcı, Newark'tan Dubai'ye günlük kesintisiz hizmet veren bir rota daha ekliyor. Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa ve palmiye ağacı şeklindeki insan yapımı bir ada olan Palm Jumeirah gibi mühendislik harikalarıyla dolu Dubai, tuhaf modernist mimari ve görünüşte sonsuz sayıda yapılacak şeyle doludur. Renkli Dubai Mucize Bahçesi'ni ziyaret edin, Dubai kayak pistinde "yamaçlara" çıkın, çölde safariye çıkın ya da geleneksel Arap Arap yelkenlisi veya lüks bir yatla gezin. Çöl oyun alanında ayrıca şaşırtıcı derecede iyi plajlar vardır, bu nedenle Jumeirah Beach Hotel'de bir konaklama rezervasyonu yapın veya ultra lüks Burj al Arab'da bir gece için savurganlık yapın. Şehrin en tanınmış noktasında kalmasanız bile otelin restoranlarından birinde yemek yiyerek tesisi ziyaret edebilirsiniz.

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti