2023 turizm sezonun Rus, Alman ve İngiliz turistler şekillendirecek

Sideli turizmci Erol Güldal, geçen yıl olduğu gibi 2023 turizm sezonunu Antalya'da şekillendiren turistlerin Ruslar, Almanlar ve İngilizler olacağını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE-MANAVGAT/ANTALYA - Turizmciler; 2023 turizm sezonunda Antalya turizmine damgasını vuracak olan ülke turistlerinin başta Rus, Alman, Belçikalı ve İngiliz turistler olacağını söylüyor.  Geçen sene 13 milyon 500 bin turisti ağırlayan Antalya'nın bu sene en düşük oranda 15 milyon turisti misafir etmeye hazırlanıyor.
Yaklaşık 700 bin yatak kapasitesine sahip olan Antalya'da her yıl 10 ile 15 bin yatak artışına bağlı 441 beş yıldızlı otel bulunuyor. 2022 turizm sezonunda Antalya'ya gelen turistlerde 3 milyon ile Ruslar birinci, 2 milyon 850 bin ile Almanlar ikinci ve 1 milyon 250 bin ile İngilizler üçüncü sırada yer aldı.

Sideli turizmci Erol Güldal, geçen yıl olduğu gibi 2023 turizm sezonunu Antalya'da şekillendiren turistlerin Ruslar, Almanlar ve İngilizler olacağını söyledi.
Erol Güldal, '' Avrupa  pazarında satılan Manavgat destinasyonu tamamen Side markası ile satılıyor. Alman ve Avrupalı turistler Manavgat deyince bilmezler ama; Side deyince hepsi bilir. Bundada en önemli değer pozisyonu çok zengin, tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliği olması. Avrupalı İngiliz, Fransız, Belçikalı, İsviçreli, Lüksemburglu, Hollandalı,Avusturyalı, Alman  ve İskandinavyalı turistler İtalya Roma'da göremedikleri Roma dönemi eserlerini  Perge, Termessos ve Side Antik Kentte görüyor . Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin tarihi , kültürel ve arkeolojik varlık bilgisi çok yüksek.Çek Cumhuriyetinden gelen turistler bile başkent Prag bir kültür şehri olmasına karşı Side'deki tarihi ve kültürel zenginliğe hayran kalıyorlar.'' dedi. 

KÜLTÜREL VE ARKEOLOJİK VARLIK ZENGİNLİĞİNİ DÜNYA TANIMALI
Antalya'da Gazipaşa'dan Kaş ilçesine kadar 350 -400 tarihi ören yerinin olduğunu belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, bu bağlamda dünyada arkeolojik varlık zengini olan  tek şehir olduğunu söyledi. Antalya'da deniz, kum ve güneş turizmi aktif şekilde var olmadan 40 yıl önce Avrupalı turistlerin Antalya'ya tarihi ören yerindeki  tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıkları tanımaya geldiğini kaydetti. Başkan Ümit Uysal,''Antalya Helenistik,Roma Likya Uygarlığı , Bizans,  Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerinin harmanladığını çok özel bir şehir. Dünyanın en eski demokratik meclisi olarak bilinen Kaş ilçesi Gelemiş Köyü(Patara) Patara Antik Kent içinde bulunan ve M.S. 2'NCİ Yüzyılda  24 Likya Birliği  Devleti'nin kurduğu Patara Meclisi var. Yine Patara Dan 10 kilometre uzaklıktan  Kınık Mahallesinde bulunan  Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Xanthos- Letoon Antik Kent var. Bu zenginliğimizi, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi kapsamında dünya tanımalı.'' diye konuştu. 

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak