2023 Alman ve İskandinav turistleri telafi yılı olacak!

Erol Güldal,'' Dünya ve Türkiye turizminde olağanüstü bir gelişme olmazsa yaklaşık Antalya turizmi 3,5 milyon Alman turist, Manavgat'ın da 1,5 milyon Alman turist ağırlayarak turizmde altın yılı olacak.'' diye konuştu.

ABDURRAHNMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT-
Sideli turizmci Erol Güldal, 2023 yılının Manavgat'ta Alman turizmin altın yılı olacağını söyledi. 2023 yılının pandemi döneminde yüzde 85 oranında Alman ve İskandinavyalı turist kaybının telafi edileceği bir olacağının altını çizen Erol Güldal,'' Dünya ve Türkiye turizminde olağanüstü bir gelişme olmazsa yaklaşık Antalya turizmi 3,5 milyon Alman turist, Manavgat'ın da 1,5 milyon Alman turist ağırlayarak turizmde altın yılı olacak.'' diye konuştu.

Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminin öncü destinasyonu Antalya Side de kış mevsiminde güneşli havasının fazla olması son 20 gün içinde güneşli geçmesi ve 20 derece ve üzerinde seyretmesi Alman ve İskandinav turistleri Side'ye sezondan önce çekti. Manavgat-Side turizm destinasyonuna pandemi önce 1 milyon 200 bin turist tatil yapıyordu. Side'ye orta yaş ve yaşlı turistler ilkbahar, sonbahar ve kış döneminde tatil yapıyor Yaşlı ve emekli Alman, Avrupalı ve İskandinavyalı turistler haziran, temmuz ve ağustos sıcağı ve nemli hava iyi gelmediği için 20 Eylül'den sonra tatile geliyor. Genç Almanlar ise tatillerini deniz, kum ve güneş konseptinde yaz sıcağında gelerek denize ve havuza girdikten sonra bronzlaşmak için şezlonglara uzanarak güneşleniyor.  Alman turistlerin ortalama tatil süresi 10 gün. Ortalama tatil harcamaları ise bin 1150 Euro'yu buluyor.
Manavgat'ta oteller 14 Mart tarihine kadar 54 bin depremzedeyi ağırlayacak. 14 Mart'tan sonra otellerin yüzde 20'si 1 Nisan'dan itibaren  sezonu açacak, 15 Nisan'dan itibaren ise otellerin yüzde 60'sı açılacak.

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak