2021'de Afrika’da yatırım yapılacak ilk 10 ülke

Girişim Sermayesi ve Özel Sermaye Ülke Çekicilik Endeksi'ne göre Afruka’da yatırım yapılacak ilk 10 Afrika ülkesinde Mısır (54,2 puan) ilk sırada yer alıyor

LONDRA- SIKA Fnance, Girişim Sermayesi ve Özel Sermaye Ülke Çekicilik Endeksi'nin 2021 raporu Afrika’da yatırım için en çekici ülkelerinin sıralamasını açıkladı.
Endeks tasarlanmış ve tarafından geliştirilen iken Uluslararası Finans Merkezi içinde IESE Business School ile işbirliği içinde EM Lyon Business School ve eXapital, yine de '125 üzerinden belirli 31 ülkede ile temsil edilebilirlik açısından Afrika ülkelerinde ilk 10 ülkeyi belirledi.
Risk sermayesi ve özel sermayeye yatırım yapmanın hangisinin daha uygun olduğunu belirlemek için yapılan istatistiklerde dünyada yatırım yapmak için 40.sırada Afrika ülkeleri ortaya çıktı.
Yapılan araştırmada 100 üzerinden yapılan puanlamada 60,3 puanla Nijerya'dan sonra kıtanın en büyük ekonomisi olarak Güney Afrika belirlendi.

Yatırım yapılacak ilk 10 Afrika ülkesinde Mısır (54,2 puan) ilk sırada yer alıyor. Onu sırasıyla 53 işgal Fas (54 puan) takip ediyor. Tunus 50,7 puanlık bir puanla onları izliyor. Diğerleri ise 50 puanın altında bulunuyorlar.



Yatırım için en uygun 10 diğer Afrika ülkesini ise şöyle görüyoruz.
Bunlar Mauritius (47,8 puan), Nijerya (46.7 puan), Gana (45,3 puan), Kenya (44,8 puan), Namibya (42.7 puan) ve Ruanda (38.5 puan).

UEMOA'da bölgesinin lider ekonomisi Fildişi Sahili, 25,9 puanla yatırım yapılacak ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Birliğin önde gelen ekonomik gücünü Senegal (22.1 puan), Burkina Faso (20,9 puan),Mali (20,5 puan) ve Benin (19,6 puan) takip ediyor.

Küresel olarak, bakıldığında ise Amerika Birleşik Devletleri tartışmasız risk sermayesi ve özel sermaye yatırımları için çevre kalitesine göre 100 puanla yerini koruyor.
ABD’yi ilk 3'ü oluşturan Birleşik Krallık (90.3 puan) ve Japonya (87.4 puan) takip ediyor.
Bu endeksin ekonomik aktivite, sermaye piyasalarının derinliği, vergilendirme, yatırımcı koruması ve kurumsal yönetim, sosyal çevre ve insan ilişkileri ve son olarak girişimcilik kültürü ve işlem fırsatları olmak üzere 6 temel kritere dayandığını belirtiliyor.

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak