2008 mavi bayrak ödülü

ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan: Antalya'nın 2008 yılı mavi bayrak ödülü adayları 23 Şubat'ta İzmir Foça'da ulusal jüri tarafından değerlendirilecek.

ANTALYA -Antalya'nın 2008 yılı mavi bayrak ödülü adayları 23 Şubat'ta ulusal jüri tarafından değerlendirilecek. İzmir Foça'da toplanacak olan jüri, başvuru dosyalarını inceleyecek. Ancak mavi bayrak için son kararı Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta toplanacak uluslararası jüri verecek.

Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, 2007 Kasım'da, 2008 yılı için aday olmaya hak kazanan plajlar ve marinaların belirlendiğini hatırlattı. 2007 yılında Antalya'da 126 plaj ve 3 marinanın ödül aldığını hatırlatan Kayhan, Türkiye'deki mavi bayrak sayısının yarısından fazlasının turizm şehrinde olduğu bilgisini verdi. 2007 yılında Türkiye'de 235 plaj ve 14 marinanın mavi bayrak ödülü aldığını hatırlatan Kayhan, İspanya, Yunanistan ve Fransa'dan sonra Türkiye'nin mavi bayrak ödülü sıralamasında dünyada 42 ülke arasında dördüncü sırada olduğunun altını çizdi.

 

Mavi bayrak'ın en önemli özelliğinin sadece bir yıl için verilmesi olduğunu anlatan Kayhan, "Bu nedenle her yıl plaj ve marinalar mavi bayrak almak için yeniden başvuruda bulunuyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı gelen müracaatları her yıl yeni baştan değerlendirerek, jüri tarafından adayları belirlemektedir. Mavi bayrak uygulaması sayesinde plajlarda deniz suyunun temizliği, can güvenliği, sağlık olanakları, atıkların toplanması ve bu atıkların düzenli bertaraftı konuları en ince ayrıntılarına kadar ele alınmaktadır. Böylece uluslararası bir eko - etiket olan mavi bayrak sayesinde plajlarımız ve kıyılarımız daha temiz hale gelmiştir." diye konuştu.

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu