2007'nin en başarılı şoförleri

Denizli'de mesleki kurallara daha fazla uyan, taşıdığı yolcularla iyi ilişki kuran ve giyim kuşamına dikkat eden altı şoför, 2007 yılının en iyileri olarak seçildi.

DENİZLİ -Denizli'de mesleki kurallara daha fazla uyan, taşıdığı yolcularla iyi ilişki kuran ve giyim kuşamına dikkat eden altı şoför, 2007 yılının en iyileri olarak seçildi.

Doğal Afetler ve Yol Güvenliği Eğitimi Derneği'nin (DAYGED) önderliğinde yılın şoförleri ödüllendirildi. Uzman kişilerden oluşan bir jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde öğrenci servisi ve halk otobüsü şoförleri arasında mesleki kurallara daha fazla uyan, taşıdığı yolcularla daha iyi ilişki ve davranış sergileyen, meslektaşları ve çevresiyle pozitif etkileşim ve işbirliği içinde olan ve kıyafetine dikkat edenler arandı. Uzun süren çalışmalar neticesinde servis şoförleri arasından Orhan Bağcı birinci, Süleyman Karasülük ikinci ve Erhan Kasar üçüncü, halk otobüsü şoförlerindense İbrahim Öğütcan birinci, Levent Altay ikinci ve Birol Gürcan üçüncü oldu. Yılın en iyi şoförlerine plaketleri, DAYGED ve Denizli Belediyesi tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen "Şoför Davranışlarının Psikoteknik Analizi" konulu seminerde takdim edildi.

 

Bu arada sözkonusu semineri Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Bilgen ile Trafik ve Çevre Uzmanı Tevfik Yusmak verdi. İlk konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Bilgen, eğitimin amacının şoförlerin araba kullanma sırasındaki olumsuz davranışlarını tesbit ederek sebepleri, etkileri ve çözüm yollarını ortaya koymak olduğunu belirtti. Yusmak ise trafik kazalarına karşı şoförlerin alması gereken tedbirleri anlatarak, kazaları önlemenin en etkili yolunun eğitim olduğunu söyledi.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler