• BIST 9521.04
  • Altın 2803.099
  • Dolar 33.9343
  • Euro 37.6288
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 27 °C

Seçimden 10 gün önce ihale aldı, haciz getirdi

Seçimden 10 gün önce ihale aldı, haciz getirdi
Başkanın makam odasını haczettiren firma 122 milyonluk asfalt ihalesini seçimden 10 gün önce almış

Abdurrahman Büyükkeskin
Döşemealtı/Antalya -
Antalya'nın merkez Döşemealtı Belediyesi Döşemealtı Belediyesi haciz şoku yaşadı. 31 Mart seçimleri 10 gün öncesi 122 milyon liraya asfalt ihalesi alan firma alacağına karşılık başta belediye başkanı Menderes Dal In başkanlık makamı dahil olmak üzere haczedildi. 

CHP'li Döşemealtı Belediye Başkanı CHP'li Menderes Dal,yaptığı açıklamada geçmiş dönemden devralınan borçlar nedeniyle makam odasındaki eşyaların haczedilmesine ilişkin "1,5 milyar liralık bir borç devraldık...Yaklaşık 630 tane taşınmazımız var. 200 civarında hizmet aracı var. Tamamında haciz var. Soluk almaya çalışıyoruz tabiri caizse ama biz bu soluğu alacağız. Gördüğünüz gibi odayı boşalttılar dün. Bir tane plastik masamız ve 20 tane plastik sandalyemiz var. Hizmet edebilmek için bu eşyalar yeter bize” dedi. Dal, belediyeye haciz koyduran şirketin seçimden 10 gün önce 122 milyon TL’lik asfalt ihalesi aldığını söyledi.

dosemealti-belediyesi.jpgAntalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, geçmiş dönemden devralınan borçlar nedeniyle alacaklı bir firma tarafından makam odasındaki eşyaların haczedilmesine ilişkin  Başkan Dal, şunları söyledi:

"Bu borçlar Döşemealtı Belediyesi’nin borçları, bizler gelip geçiciyiz"

"Göreve başladığımız andan itibaren ağır bir tablo ile karşılaştık. İlgili birimlerimizden edindiğimiz resmi bilgilere göre göre 1,5 milyar lira civarında bir borcu devraldık. Geçen yönetimden kalan ve bu borç şu an faizleriyle birlikte artmıştır malumunuz. Tabii ki bu borcun yanında 32 mahallemizin bekleyen temel belediyecilik hizmetleri adı altında acil bekleyen hizmetleri de vardı. Bir yandan bir mali disiplin yaratmaya çalıştık, bir yandan bu hizmetleri sürdürmeye çalıştık ve aynı zamanda belediyemizi gerçekten kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürdük. Tabii bu 1,5 milyarlık alacakla ilgili değişik kuruluşlar, şirketler devamlı gelip alacakların tahsili yönünde bizlerle görüştüler. Biz bu ilgili firma ve ilgili firmayla da görüşmelerimiz oldu. Herkese söylediğimiz şuydu: Evet, devlette devamlılık esastır. Bu borçlar Döşemealtı Belediyesi’nin borçları. Bizler gelip geçiciyiz. Asıl olan bu kurum ve kuruluşlardır diye ve bu borçlarımız da zaman içerisinde yapacağımız birtakım tasarruflarla ödeyeceğimizi ama şu an için bununla ilgili bir ışık görmediğimizi defalarca kendilerine ilettik. Ve görüşmeler de değişik alacaklarla ilgili de sürüyor. Bu yönde çözüme yönelik bir gayrimenkulü Basın İlan Kurumu aracılığıyla satışa çıkardık. İşte 28'inde ihalemiz olacak. Dolayısıyla bunlara da hep bunları söyledik. Yani bu borç bizim borcumuz. Biz bunu bir şekilde zaman içerisinde ödeyeceğiz dedik.

dosemealti-belediyesi-001.jpg"122 milyon liralık ihalenin seçimden 10 gün önce olması çok dikkati çekici"

Tabii bazı firmalar bunu olmazsa olmaz 'hemen öde'. 'Hemen ödeyemeyiz, söz verip tutamadıktan sonra bunun da anlamı yok' şeklinde görüşmelerimiz oldu. İlginç bir durum var. Bu ilgili kişinin üç ayrı firması var. Daha önce iki firmasıyla ilgili belediyemizde haciz işlemleri var. Bu kişi ayrı bir firması aracılığıyla da seçimden on gün önce Döşemealtı Belediyesi ile yeni bir asfalt ihalesi yapmışlar. 122 milyon liralık bir ihale. Biz bu konuyla ilgili de bu sözleşmenin tesisiyle ilgili de bu kişiyle avukatları aracılığıyla ve çalışanları aracılığıyla defalarca görüştük ve şunu söyledik; bakın bu belediyenin borç durumu ortada. Dolayısıyla bunu ödeme durumumuz yok. Bu iş yeni olmuş. Karşılıklı olarak fesh edilir. Sizler de geçmişte ekmek yemişsiniz bu belediyeden, Döşemealtı’ndan, Döşemealtılılardan ekmek yemişsiniz. Bu sadece belediyenin değil, tüm Döşemealtı’nın hakkı olan gelirler, kazanımlar, dolayısıyla fesih edelim bunu ve diğer borcumuz da zaman içinde paramız olduğu zaman ki olacak bunu ödeyelim’ dedik ama maalesef yaklaşmadılar. Bu 122 milyon liralık ihalenin seçimden 10 gün önce olması çok dikkati çekici ve bu ihaleye başka bir firma 63 milyon lira teklif etmesine rağmen bu kişiye veriliyor. Bu da manidar bir durum. Tabii biz bunun üzerine tek taraflı olarak fesh ettik. Bizim ayrı bir anlayışımız var.

"Halkçı belediyecilik anlayışını uygulayacağız"

Bir kere 55 yıllık yaşamım boyunca dürüst olmaya, ahlaklı olmaya, namuslu olmaya, sözümüzün arkasında durmaya özen göstere geldik. Dolayısıyla bu bizim çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras. Bu mirası da ne azaltmak gibi bir niyetimiz var, bilakis artırmak gibi bir niyetimiz var. Dolayısıyla bizim bundan sonraki belediyecilik anlayışımız, belediyecilik yönetimiz bu çerçevede olacak. Ne olacak? Şeffaf olacağız. Ne olacak? Halkçı belediyecilik anlayışını uygulayacağız. Yani birilerinin ekstra kazanmalarına vesile olmayacağız hiçbir zaman. İki tane önemli sorumluluğumuz var. Birincisi Döşemealtı’nın bize olan güvenine layık olabilmek ikincisi Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde onun bayrağını onun çerçevesinde ahlaklı bir şekilde, namuslu bir şekilde taşımak.'' ifadesinde bulundu.

31 Mart Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP'li Belediyeye Başkanı eczacı Menderes Dal, belediyeyi bir dönem öncesi CHP'li Turgay Genç'ten devralmıştı.

Öte yandan CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar,  Cavit Arı, Sururi Çorabatır  ve partililer Başkan Menderes Dal'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Bu haber toplam 1037 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.