• BIST 9521.04
  • Altın 2803.099
  • Dolar 33.9343
  • Euro 37.6288
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 24 °C

Schengen Bölgesi pasaport damgaları tarihe karışıyor

Schengen Bölgesi pasaport damgaları tarihe karışıyor
10 Kasım 2024'te faaliyete geçmesi planlanan yeni Otomatik Giriş/Çıkış Sistemi (EES), AB dışından gelen ziyaretçileri dijital olarak kaydedecek ve fiziksel damgalara olan ihtiyacı ortadan kaldıracak

BRÜKSEL - AB, pasaportlara elle damga vurulmasının "zaman alıcı olduğunu... ve süresi geçenlerin sistematik bir şekilde tespit edilmesine olanak vermediğini" söylüyor. Pasaport damgaları birçok gezgin için onur nişanıdır ve maceralarının nostaljik bir izlerini oluşturur. Ancak Schengen Bölgesi'ne girildiğinde artık bu durum geçmişte kalacak .

10 Kasım 2024'te faaliyete geçmesi planlanan yeni Otomatik Giriş/Çıkış Sistemi (EES), AB dışından gelen ziyaretçileri dijital olarak kaydedecek ve fiziksel damgalara olan ihtiyacı ortadan kaldıracak.

Avrupa Komisyonu Göç ve İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "EES, zaman alıcı, sınır geçişleri hakkında güvenilir veri sağlamayan ve süresi geçenlerin sistematik bir şekilde tespitine olanak vermeyen mevcut pasaportlara elle damga vurma sisteminin yerini alacak " ifadelerine yer verildi.

schengen-bolgesi,-pasaport-damgalari-.jpgAB GIRIŞ/ÇIKIŞ SISTEMI (EES) NEDIR?

EES, vizeden muaf olan veya kısa süreli vizeye sahip üçüncü ülkelerden gelen gezginlerin kayıt altına alınması için otomatik bir BT sistemi olacak .

Bir kişi AB dış sınırını her geçtiğinde, sistem adını, seyahat belgesi türünü, biyometrik verilerini (parmak izleri ve yüz görüntüleri) ve giriş ve çıkış tarihlerini ve yerlerini kaydedecektir. Ayrıca giriş reddi de kaydedecektir.

Kuyruklardan vize muafiyetlerine kadar Brexit, İngilizlerin seyahat alışkanlıklarını nasıl değiştirdi?

EES yine ertelendi mi? Brexit sonrası Schengen kontrolleri hakkında bilmeniz gereken her şey

Otomatik sınır kontrol kontrollerinin ve self servis sistemlerinin AB'de güvenliği artıracağı ve yolcular için daha hızlı olacağı umulmaktadır . Ancak havayolu endüstrisi ve çeşitli ülkeler, sistem tanıtıldığında hazırlık eksikliğinin başlangıç ​​sorunlarına yol açabileceğini söyledi.w

Başlangıçta 2022'de fırlatılması planlanıyordu. Yetkililer şimdi bu yıl 10 Kasım'da fırlatılacağını duyurdular .

Yeni sistem kapsamında, Schengen Bölgesi'ne vizesiz erişimi olan gezginlerin , Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) aracılığıyla çevrimiçi seyahat yetkisi almaları gerekecektir. Bu, EES faaliyete geçtikten sonra aşamalı olarak başlatılacaktır.AB vatandaşı olmayanlar blokta en fazla 90 gün kalabilirler Brexit sonrası İngilizlere, Schengen Bölgesi'ne giriş ve çıkışlarında pasaport damgaları almaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu .

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.