• BIST 9807.5
  • Altın 3440.905
  • Dolar 36.4037
  • Euro 38.2406
  • İstanbul 1 °C
  • Ankara -9 °C
  • Antalya 3 °C

Savarona, Cumhurbaşkanlığı yatı oluyor

Savarona, Cumhurbaşkanlığı yatı oluyor
Atatürk’ün emaneti Savarona, 74 yıl aradan sonra yeniden “Cumhurbaşkanlığı yatı” statüsüne geçiyor.

İSTANBUL_ Atatürk’ün emaneti Savarona, 74 yıl aradan sonra yeniden “Cumhurbaşkanlığı yatı” statüsüne geçiyor. Savarona'nın üst düzey devlet başkanlarına ve misafirlere de ev sahipliği yapması planlanıyor.
Önce hurdaya gönderilen, ardından bir süre özel sektör tarafından kullanılan ve 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devralınan Atatürk’ün emaneti Savarona, 74 yıl aradan sonra yeniden “Cumhurbaşkanlığı yatı” statüsüne geçiyor.

İstanbul Tersanesi Komutanı Tümamiral Erdinç Yetkin, Deniz Kuvvetleri Dergisi’nde yayımlanan makalesinde, “Savarona’nın müze faaliyetleri, sergiler ve konserler ile halkımıza denizciliği sevdireceği gibi, Cumhurbaşkanlığı Yatı statüsünde üst düzey devlet başkanlarına ve misafirlere de ev sahipliği yapması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
 

savarona,-cumhurbaskanligi-.jpg

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde “Yakamoz” isimli bir yat daha bulunuyor.
Atatürk ebediyete intikal etmeden önce hastalığı döneminde 56 gününü Savarona’da geçirmişti.

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.