• BIST 9301.1
  • Altın 2749.602
  • Dolar 33.9423
  • Euro 37.5014
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 29 °C
  • Antalya 28 °C

Samsun Şahinkaya Kanyonu turizmin yeni cazibe merkezi oldu

Samsun Şahinkaya Kanyonu turizmin yeni cazibe merkezi oldu
Samsun'daki Vezirköprü ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Şahinkaya Kanyonu doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor

SAMSUN_ Samsun'daki Vezirköprü ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Şahinkaya Kanyonu doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor. Doğa tutkunlarının uğrak noktalarından biri olan ve 2024 yaz sezonunda 75 bin kişiyi ağırlayan kanyonda özellikle hafta sonlarında yoğunluk yaşanıyor.
Uzunluğu yaklaşık bin 500 metre, su derinliği ortalama 106 metre, yüksekliği ise ortalama 350 metre olan kanyon suları ve heybeti ile doğa tutkunlarına kucak açıyor. 2011 yılında turizm bölgesi ilan edilen kanyona ilgi her geçen yıl artarak sürüyor. Kanyonda özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanıyor.

sahinkaya-kanyonu.jpgSıcak havada serinleten gemi turları

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun rağbet gösterdiği Şahinkaya Kanyonu'nda Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gemi turları düzenleniyor. Gemi turlarıyla misafirler kanyonun güzelliklerini bambaşka açıdan görme fırsatı yakalıyor. Misafirlerin gemi turlarına ilgisi de yoğun oluyor. Yine misafirler Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kanyon Kafe'de çay ve kahve eşliğinde kanyonun doyumsuz güzelliğini seyredebiliyor.

sahinkaya-kanyonu-001.jpgZiyaretçi sayısı her yıl artıyor

Samsun'un tüm güzelliklerinidünyaya tanıtmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten şehrin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Şahinkaya Kanyonu'muzda da bu yılın yaz döneminde binlerce ziyaretçimizi ağırladık. Samsun'umuzun en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve ülkemizin ikinci büyük su kanyonu olma özelliğini taşıyan Şahinkaya Kanyonu'na ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Doğa tutkunu tüm ziyaretçilerimizi Şahinkaya Kanyonu başta olmak üzere Vezirköprü ilçemizi, tüm şehrimizi görmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Samsun Büyükşehir Belediye
Bu haber toplam 564 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.