• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 23 °C

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan milletvekili oldu

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan milletvekili oldu
KKTC’de yeni milletvekilleri arasında UBP’den Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr Ahmet Savaşan yer aldı

LEFKOŞA / KKTC - 50 sandalyelik Cumhuriyet Meclisinin yeni milletvekilleri arasında UBP’den KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr Ahmet Savaşan yer aldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde erken genel seçim sonuçlarına göre, 50 sandalyelik Cumhuriyet Meclisine girmeye hak kazanan milletvekilleri belli oldu.

ubp-milletvekili-adayi-ahmet-savasan-012.jpgKKTC'de 50 sandalyelik Cumhuriyet Meclisinin yeni milletvekilleri belli oldu Yüksek Seçim Kurulu (YSK), KKTC'nin 7 farklı bölgesinden Cumhuriyet Meclisine girmeye hak kazanan 50 milletvekilinin isimlerini açıkladı.

ubp-milletvekili-adayi-ahmet-savasan-011.jpgKKTC'de erken genel seçimde iktidar partisi UBP seçimi önde bitirdi

Seçimin gayriresmi sonuçlarına göre, Ulusal Birlik Partisi (UBP) 24, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 18, Demokrat Parti (DP) 3, Halkın Partisi (HP) 3, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 2 sandalye elde etti.

En son 7 Ocak 2018'de gerçekleştirilen genel seçimde, UBP 21, CTP 12, HP 9, DP 3, YDP 2 milletvekili çıkarırken; Toplumcu Demokrasi Partisi 3 vekil çıkarmıştı.

ubp-milletvekili-adayi-ahmet-savasan-013.jpgYSK’nin ilanına göre, Lefkoşa'da UBP'den Faiz Sucuoğlu, Olgun Amcaoğlu, Ahmet Şavaşan, Hasan Taçoy, Alişan Şan, Sadık Gardiyanoğlu, Zorlu Töre, CTP'den Tufan Erhürman, Sıla Usar İncirli, Doğuş Derya, Ürün Solyalı, Devrim Barçın, Filiz Besim, HP'den Kudret Özersay, DP'den Hasan Tosunoğlu, YDP'den Talip Atalay Meclise girdi.

Gazimağusa'da UBP'den Dursun Oğuz, Sunat Atun, Oğuzhan Hasipoğlu, Hakan Dinçyürek, Resmiye Eroğlu Canaltay ve Hüseyin Çavuş, CTP'den Asım Akansoy, Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali, Şifa Çolakoğlu, DP'den Fikri Ataoğlu, HP'den Ayşegül Baybars, YDP'den Erhan Arıklı milletvekili seçildi.

Girne'de UBP'den Kutlu Evren, İzlem Gürçağ Altuğra, Ünal Üstel, Özdemir Berova, Hasan Küçük, CTP'den Ongun Talat, Fikri Toros, Fazilet Özdenefe, Ceyhun Birinci, HP'den Jale Refik Rogers, DP'den Serhat Akpınar seçilen milletvekilleri oldu.

Güzelyurt ilçesinde UBP'den Ali Pilli, Ziya Öztürkler, CTP'den Armağan Candan milletvekili seçildi.

İskele ilçesinde ise milletvekilleri UBP'den Nazım Çavuşoğlu, Yasemi Öztürk, Emrah Yeşilırmak, CTP'den Biray Hamzaoğulları ve Fide Kürşat oldu.

Lefke ilçesinde UBP'den Fırtına Karanfil ile CTP'den Salahi Şahiner Meclise girdi.

ahmet-svasan.png

AHMET SAVAŞAN KIMDIR?

Ahmet Savaşan 1977 yılında Lefkoşa’da doğdu. ilk, orta ve lise eğitimlerini Lefkoşa’da gördü. Savaşan, 1999 yılında Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisansını; yine aynı yıl Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Programını; 2004 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını; 201 Tde Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı’nda Doktorasını tamamladı.

Profesyonel iş hayatına 1999 yılında Yakın Doğu Turizm ve Seyahat İşletmeleri bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Ahmet Savaşan, KKTC turizminin bilimsel temellerde gelişmesi ve ülkeye kongre ve sağlık turizmi başta olmak üzere alternatif turizm çeşitleri kazandırılması­na yönelik olarak pek çok projede görev almıştır.

Bu güne kadar 100’den fazla ulusal kongre, konferans ve toplantının organizasyonunu yöneten Savaşan’ın, KKTC’nin uluslararası platformda tanıtılmasına da önemli katkısı olmuştur. Ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği faaliyetlerin­den ötürü çok sayıda ödülü bulunan Ahmet Savaşan, KKTC’de Turizm Bilinci’nin oluşturulması ve ayrıca ülkede Turist Sağlığı’nın öneminin algılan­ması ile Sağlık Turizmi’nin gelişmesi konularında da bilim ve uygulama alanında pek çok çalışma yapmıştır.

1997 yılında Yakın Doğu ailesine katılan ve Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreterliği, Kıbrıs Türk Hava Yolları Denetim Kurulu Üyeliği, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Araştırma Geliştirme Merkezi Kurucu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Ahmet Savaşan, eğitim, turizm, sağlık konularında çeşitli yasa tasarısı çalışmalarına da katkı koymuştur.Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarını sürdüren Ahmet Savaşan, halen Yakın Doğu Turizm İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

2015 yılında Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’ni kurarak kurucu başkanlığını üstlenen Ahmet Savaşan, konseyin KKTC adına Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin 54. üyesi olarak kabul edilmesinde belirleyici bir rol üstlenmiş­tir. Şubat 201 Tde Ürdün’ün Başkenti Amman’da gerçekleştirilen Dünya Sağlık Turizmi Forumu’nda KKTC’yi temsilen Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğine de seçilen Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Turizmi Master Planı’nın hazırlanması için yapılan Sağlık Turizmi’ni Geliştirme Projesi’nde proje başkanı olarak görev almıştır. Savaşan evli ve bir çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 2464 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.