• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Rusya’da Sukhoi Superjet 100 düştü, 3 mürettebat öldü

Rusya’da Sukhoi Superjet 100 düştü, 3 mürettebat öldü
Rusya'nın Moskova kenti yakınlarında bir Sukhoi Superjet 100 tipi uçağın düşmesi sonucu üç pilot hayatını kaybetti.

MOSKOVA- Rusya Sivil Savunma, Acil Durumlar ve Afet Yardım Bakanlığı, olayın 12 Temmuz'da gerçekleştiğini doğruladı. Rus haber ajansı TASS, üç pilotun uçağın bakımdan geçmesinin ardından test uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi. TASS, bir Sukhoi Superjet 100'ün Rusya'nın Moskova yakınlarında düştüğünü doğruladı . Rus yapımı uçakta bulunan üç mürettebat üyesi, 12 Temmuz 2024'teki kazada hayatını kaybetti.

sukhoi-superjet-10.jpgGAZPROM'A AIT UÇAK

Rusya Sivil Savunma, Acil Durumlar ve Afet Yardımı Bakanlığı olayı Telegram sayfasından doğruladı. Bakanlık, Sukhoi Superjet 100 tipi uçağın ormanlık alana düştüğünü ve yerde meydana gelen olayda başka can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

sukhoi-superjet-10-001.jpgTelegram'da yaptığı paylaşımda, Kolomensky Bölgesi başkanı Alexander Grechishchev, acil durum ekiplerinin kaza mahallini bulduğunu doğruladı. Uçak, Rusya'nın Moskova kentinin güneyindeki Bolshoe Karasevo köyü yakınlarında düştü.

Haber ajansına göre uçak Rus gaz şirketi Gazprom'a aitti. Uçaktaki üç uçuş mürettebatı Sukhoi için çalıştı ve bakımdan sonra bir test uçuşu gerçekleştirdi.

sukhoi-superjet-10-002.jpgSUKHOI SUPERJET 100

Flightradar24 takip sitesinin verileri, yerel saatle yaklaşık 13:13'te transponder sinyali göndermeyi bırakan uçağın kaydını göstermiyordu. Ancak, TASS, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na (MITRF) atıfta bulunarak, bunun Sukhoi Superjet 100 New-95'in bir test uçuşu olduğunu bildirdi. Uçuş testlerinden geçiyordu ve inişe hazırlanıyordu, uçuş ekibi hava trafik kontrolüyle temas halindeydi.

Sukhoi'nin ana şirketi olan United Aircraft Corporation, yaptığı takip açıklamasında, olayın 2014 yılında üretilen bir uçakla ilgili olduğunu doğruladı. Bu uçak, yolcusuz bir deneme uçuşu gerçekleştiriyordu.

VKO'YA INIŞ

TASS, test uçuşunun bir saatten fazla sürmesinin ardından uçağın Moskova Vnukovo Uluslararası Havalimanı'na (VKO) inmesinin beklendiğini bildirdi. Haber ajansı, uçağın 78. üretilen Superjet 100 olduğunu ve önceki uçuşunun 3 Mayıs'ta VKO'dan gerçekleştiğini belirtti.

ch-aviation verilerine göre , Gazprom'un iştiraki olan Gazpromavia'nın on adet Superjet 100'ü var ve bunlardan ikisi yakın zamanda hizmet dışı kaldı. RA-89049 olarak tescil edilen tipin 78. uçağı, 5 Mart 2015'te şirkete teslim edildi.

Bu haber toplam 747 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.