• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Rus ve Alman turistler bot, yat ve teklne turcularını sevindirdi

Rus ve Alman turistler bot, yat ve teklne turcularını sevindirdi
Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ni yıllık 800 bin turist ziyaret ederken 400 bin turist ırmakta bot, tekne ve yat turuna çıkıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya
- Antalya'nın Manavgat ilçesinde pandemi döneminde çok zor günler geçiren  bot , tekne, yat ve lüks yatçıların bu sezon yüzü gülüyor. 300 bin yatak kapasitesi ile konaklamada Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 17'sini  misafir ettiği Manavgat-Side turizm destinasyonunda yıllık ortalama 5,5 milyon yerli ve turisti ağırlıyor. Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ni yıllık 800 bin turist ziyaret ederken  400 bin turist ırmakta bot, tekne ve yat turuna çıkıyor. Pandemi döneminde turist gelmemesine karşı adeta sinek avlayan tekne ve bot turcularının 2022 turizm sezonunda başta Alman, İngiliz, Hollandalı , Avusturya,Belçikalı, Lüksemburg , İskandinav, Baltık ülkeri ve Avrupalı turistlerin gelmesi ırmakta tur yapan turcularının yüzünü güldürdü.

manavgat-tekne-turu.jpg Uzun yıllar Manavgat Irmağı'nda bot turculuğu yaptıran Laçin Bot Turu Grubu Başkanı Hüseyin Çin, '' Irmakta bot turu yaptıran botçular pandemi döneminde tatil amaçlı seyahat kısıtlaması nedeni çok zor günler geçiren bot, tekne , yat ve lüks yat turcularının bu sezon yüzü güldü. Gülmeye de devam ediyor. Bu sezon Rus ve Alman turist canlılığı turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Manavgat Irmağı'nda 100'e yakın lüks tekne , yat bot ve tekne var. Bunlar Manavgat Irmağı ile Boğaz mevkinde  tatlı su ile tuzlu suyun denize kavuştuğu noktaya kadar süren yaklaşık üç saat süren tur düzenliyoruz. Son iki  ay içinde çok yoğun Rus, Baltık, Polonyalı ve Belaruslu turist yoğunluğu yaşadık. Yaşamaya da devam ediyoruz. Bot turunu yemek dahil 3 saatlik turu paket olarak 20 Euro'ya yapıyoruz. Bu sezon dünyanın 30'a yakın ülkesinden turist Manavgat Irmağı'nda  bot turu yaptı.'diye konuştu. 

manavgat-tekne-turu-001.jpgManavgat Irmağı'nda tekne turu yaptıran Bilal Ersoy, bu sezon güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi. Tekneci Bilal Ersoy, ''Özellikle kendi ülkelerinde fazla güneş yüzü görmeyen İskandinav turistler tekne üzerinde güneşlenme ve güneşli ortamda uyumayı çok seviyor. Bu sezon yoğun Alman turist canlılığı yaşadık. '' ifadesinde bulundu.Manavgat Şelalesinde yerli, ve yabancı turist sayısının yılın ilk 10 ayında 700 bine ulaştığı bildirildi.
manavgat-tekne-turu-002.jpg

Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.