• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 14 °C

Restoran sektöründe kurtuluş sağlıklı ve taşınabilir ürünlerde

Restoran sektöründe kurtuluş sağlıklı ve taşınabilir ürünlerde
Müşterilerini geri kazanmayı hedefleyen işletmeler, tüketicilerin kendini güvende hissetme ihtiyacını karşılamaya ilişkin uyum faaliyetleriyle ön plana çıkıyor

İSTANBUL - Deloitte Türkiye'nin "Kovid-19 Etkisinde Restoran Sektörünün Bugünü ve Geleceği" başlıklı araştırmasına göre, normalleşme sürecinde müşterilerini geri kazanmayı hedefleyen işletmeler, tüketicilerin kendini güvende hissetme ihtiyacını karşılamaya ilişkin uyum faaliyetleriyle ön plana çıkıyor. Rapora göre, yeni normalde öne çıkan "taşınabilir, paketli ve sağlıklı ürünlerin" restoranlara ilgiyi tekrar artırması bekleniyor. Araştırmaya göre, dijital menülerin ve antimikrobik ekranlı tabletlerin yaygınlaşması, online sipariş, eve teslimat, arabaya servis gibi hizmetlerin artması öngörülüyor
Normalleşmeyle birlikte restoranlarda öne çıkan "taşınabilir, paketli ve sağlıklı ürünlerin" işletmelere ilgiyi tekrar artırması bekleniyor. Deloitte Türkiye'nin, salgının yeme-içme sektörüne etkisinin araştırdığı "Kovid-19 Etkisinde Restoran Sektörünün Bugünü ve Geleceği" raporuna göre, değişen ihtiyaçları karşılamaya yönelik yeni fikirler, bu fikirlerin test edilmesi ve hayata geçirilmesi pandemi döneminin sektörde yarattığı etkiyi minimum hale getirmeye yardımcı olacak.

Türkiye'de irili ufaklı 100 bin işletme ve doğrudan 2 milyon çalışanla faaliyet gösteren yeme-içme sektörü, alınan inisiyatif ve yeniliklerle tüketicilerini yeniden kazanmaya odaklanacak.

yiyecek-001.jpgSalgın sırasında değişen tüketici davranışları ve normalleşme süreci boyunca restoranlarda alınacak önlemler düşünüldüğünde keyif ve sosyalleşme ile özdeşleştirilen işletmeler, eski cazibelerini yitiriyor. Normalleşme sürecinde müşterilerini geri kazanmayı hedefleyen işletmeler, tüketicilerin kendini güvende hissetme ihtiyacını karşılamaya ilişkin uyum faaliyetleriyle ön plana çıkıyor.

MÜŞTERİ BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ

Normalleşme süreciyle birlikte değişen ihtiyaçlara ilişkin müşterileri bekleyen yenilikler de dikkati çekiyor. Araştırmaya göre, yeni normalde şu yenilikler bulunuyor:

Yeni dönemde müşterilerin kendi siparişlerini kendilerinin aldığı dijital menülerin ve antimikrobik ekranlı tabletlerin yaygınlaşması ve tüketici tercihlerine bağlı olarak online sipariş, eve teslimat, arabaya servis gibi hizmetlerin artması bekleniyor.

Araştırmaya göre, Nisan'da katılımcıların yüzde 27'si restoran ve yemek hizmetlerine daha az harcama yapmayı planlarken, bu oran haziranda yüzde 13'lere kadar geriliyor.

DİJİTAL ARAÇLARA YATIRIMLAR SÜRECEK

Deloitte Ulaştırma Turizm ve Hizmet Lideri Osman Arslan, gelecek dönemde restoranların dijital araçlara yönelik yatırımlarını artırmayı sürdüreceğini bildirdi.

Arslan, "Malzeme tedariki tarafında yerel ve yerelleştirilmiş tedarikçilerin, menülerde bağışıklık sistemini güçlendirecek bağışıklığı güçlendirici ürünlerin ve sosyal mesafe tedbirlerinin öneminin giderek ön plana çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3066 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.