• BIST 9802.47
  • Altın 2823.216
  • Dolar 34.0823
  • Euro 37.9708
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 29 °C

Qatar Airways’e yapay zekalı uçuş deneyimi geldi

Qatar Airways’e yapay zekalı uçuş deneyimi geldi
Qatar Airways Kıdemli Başkan Yardımcısı Babar Rahman: Qatar Airways’te dünyanın ilk Yapay Zeka (AI) uçuş görevlisi seyahat deneyimi platformu QVerse ile seyahat öncesi deneyimi yeniden tanımlamayı içeriyor.

DOHA / Katar - Qatar Airways Kıdemli Başkan Yardımcısı Babar Rahman, dünyanın ilk yapay zekalı uçuş görevlisi ve sürükleyici sanal seyahat deneyimi platformuyla seyahat öncesi deneyimi yeniden tanımlıyor

Qatar Airways, dijital marka deneyimini geliştirmek için son teknolojiyi entegre ediyor. Bu, dünyanın ilk Yapay Zeka (AI) uçuş görevlisi Sama 2.0 ve sanal seyahat deneyimi platformu QVerse ile seyahat öncesi deneyimi yeniden tanımlamayı içeriyor. 19-20 Kasım 2024 tarihlerinde Singapur'da gerçekleşecek FTE APEX Asia Expo'ya katılımından önce yapılan bu derinlemesine röportajda , Küresel Pazarlama ve Kurumsal İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Babar Rahman, Qatar Airways'in kişiselleştirilmiş, teknoloji odaklı etkileşimler yoluyla rahatlığı ve etkileşimi geliştirme çabalarını açıklıyor.

qatar-airways,-babar-rahman,-yapay-zeka -001.jpgQatar Airways Küresel Pazarlama ve Kurumsal İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı, Babar Rahman, “Sama 2.0 ve QVerse'in dağıtımı, Qatar Airways'te yeni bir dijital etkileşim dönemini başlattı. Her iki teknolojinin birleşimi, seyahat öncesi aşamada daha önce fark edilmemiş müşteri sorunlarını belirlemede etkili oldu. Bu AI destekli arayüz, yolcuların zorluklar yaşadığı, geleneksel hizmet modellerindeki sınırlı kaynaklar nedeniyle genellikle fark edilmeyen alanlara ilişkin benzersiz içgörüler toplamamızı sağlıyor.”

Sama 2.0, soruları gerçek zamanlı olarak yanıtlayarak yolcuların özenle seçilmiş seyahat deneyimleri tasarlamalarına yardımcı olurken, Qatar Airways SSS, destinasyonlar, destek ipuçları ve daha fazlasıyla ilgili yanıtlar bulmalarını sağlar. AI uçuş görevlisiyle sorunsuz etkileşimi sağlamak için müşteriler, sürükleyici QVerse dijital platformu veya Qatar Airways uygulaması aracılığıyla Sama 2.0 ile kolayca sohbet edebilir.

qatar-airways,-babar-rahman,-yapay-zeka -002.jpgRahman , FTE APEX Asia Expo'daki 'Havayolu İnovasyon Zirvesi'ne katılıyor ve Qatar Airways'in Sama 2.0 ve QVerse'in seyahat öncesi deneyimi nasıl yeniden tanımladığına odaklanan bir sunum yapıyor. İlham verici bir konuşma olma vaadinde bulunan önemli noktalar şunlardır:

QVerse ile sürükleyici planlama: “QVerse'in, yolcuların uçak kabinlerini ve koltuklarını keşfetmekten özel salonları ve perakende seçeneklerini ziyaret etmeye kadar yolculuklarının her yönünü sanal olarak gezip etkileşime girmelerine olanak tanıyan 'uçuştan önce deneyin' deneyimini nasıl sunduğunu tartışıyoruz.”

Artan seyahat güveni: "Her iki platformun da yolcuların bilinçli kararlar almasına ve seyahat kaygısını azaltmasına yardımcı olan ayrıntılı bilgiler ve kişiselleştirilmiş etkileşimler sağlayarak seyahat güveninin artmasına nasıl katkıda bulunduğunun vurgulanması."

Seyahatin geleceği: “Sama 2.0 ve QVerse'in, yolcu deneyimini ve memnuniyetini artırmak için teknoloji odaklı çözümlere odaklanarak, Qatar Airways'in seyahatin geleceği vizyonunun bir parçası olduğuna dair içgörüleri paylaşmak.”

qatar-airways,-babar-rahman,-yapay-zeka -003.jpgSama 2.0, özelleştirilmiş müşteri etkileşimleriyle kişiselleştirmeyi artıracak

Qatar Airways'in Yapay Zeka arayüzlerinin dijital yüzü olan Sama 2.0, şu anda çok çeşitli sorulara güvenilir ve anında yanıtlar sağlayarak seyahat öncesi müşteri hizmetlerini geliştiriyor. “Geleceğe baktığımızda, Sama 2.0, etkileşimleri bireysel yolcu tercihlerine ve geçmişine göre uyarlamayı amaçlayan kişiselleştirilmiş yardım sunmaya doğru evrilecek,” diye açıklıyor Qatar Airways Küresel Pazarlama ve Kurumsal İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Babar Rahman.

Sama 2.0, Qatar Airways'in AI arayüzlerinin dijital yüzü olarak, şu anda çok çeşitli sorulara güvenilir, anında yanıtlar sağlayarak seyahat öncesi müşteri hizmetlerini geliştiriyor. Rahman, "Yardım şu aşamada genel olsa da, güzergah planlama, ağ, sadakat programları, bagaj hakları ve diğer seyahat öncesi endişeler gibi temel konuları kapsıyor," diyor. "İleriye baktığımızda, Sama 2.0, etkileşimleri bireysel yolcu tercihlerine ve geçmişine göre uyarlamayı amaçlayan kişiselleştirilmiş yardım sunmaya doğru evrilecek. Bu ilerleme, seyahat öncesi deneyimi daha da dönüştürecek, her etkileşimi müşterilerimiz için daha alakalı ve ilgi çekici hale getirecek ve böylece dijital çağda Qatar Airways'in olağanüstü hizmet ve misafirperverlik konusundaki itibarını güçlendirecek."

Sama 2.0 ve QVerse müşteri hizmetlerini iyileştiriyor ve müşteri ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor

Qatar Airways'in QVerse'i, müşterilerin yaklaşan seyahatlerinin çeşitli yönlerini keşfedebilecekleri ayrıntılı, sürükleyici bir sanal ortam sunar. Buna uçak iç mekanlarının, salonların sanal turları ve hatta koltukların görünüm ve hissinin ön izlemesi dahildir.

QVerse, müşterilerin yaklaşan seyahatlerinin çeşitli yönlerini keşfedebilecekleri ayrıntılı, sürükleyici bir sanal ortam sunar. Buna uçak iç mekanlarının, salonların sanal turları ve hatta koltukların görünüm ve hissini önizleme dahildir. Yolcular QVerse'i kullanarak seyahat seçenekleri hakkında bilinçli kararlar alabilir, yaklaşan yolculukları için memnuniyet ve heyecanı artırabilir.

Rahman, "Hem Sama 2.0'a hem de QVerse'e verilen yanıtlar ezici bir şekilde olumlu oldu," diye açıklıyor. "Sama 2.0 ve QVerse'in dağıtımı, Qatar Airways'te yeni bir dijital etkileşim dönemini başlattı. Her iki teknolojinin birleşimi, seyahat öncesi aşamada daha önce fark edilmemiş müşteri sorunlarını belirlemede etkili oldu. Bu yapay zeka destekli arayüz, yolcuların zorluklar yaşadığı, geleneksel hizmet modellerindeki sınırlı kaynaklar nedeniyle genellikle fark edilmeyen alanlara ilişkin benzersiz içgörüler toplamamızı sağlıyor."

Bu teknolojiler yalnızca Qatar Airways'in müşterileriyle etkileşimini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda havayolunun sürekli olarak iyileştirilmiş hizmet tekliflerine odaklanırken zorlukları daha etkili bir şekilde ele almasını sağlayarak onların ihtiyaçlarına ilişkin anlayışını da yeniden şekillendiriyor. Bu araçlar geliştikçe, Qatar Airways'in müşteri etkileşimine yönelik yaklaşımını iyileştirmede ve nihayetinde stratejik iyileştirmeler yoluyla kârını etkilemede önemli bir rol oynamaları bekleniyor.

Rahman, "Sama 2.0 ve QVerse ile deneyimlerimiz sayesinde, yenilikçi teknolojilerin yalnızca müşteri hizmetlerini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda müşteri ihtiyaçlarına ilişkin anlayışımızı derinleştirmek için de gücünü gösterdik," diyor. "Diğer havayollarını, bu tür teknolojilerin müşteri etkileşimlerini ve operasyonel içgörüleri dönüştürme potansiyelini fark etmeye teşvik ediyoruz. Ancak, her havayolunun bu teknolojileri kendi özel stratejik hedeflerine göre uyarlaması hayati önem taşıyor."

Gerçekten de, Sama 2.0 gibi teknolojileri benimseyip uyarlayarak, diğer taşıyıcılar operasyonlarına ve müşteri tabanlarına özgü benzersiz müşteri sorunlarını ve sürtüşmeleri ortaya çıkarabilir. Rahman, "Bu yaklaşım tek tip çözümlerle ilgili değil, daha ziyade farklı zorlukları ve fırsatları karşılamak için teknolojiden yararlanmakla ilgilidir, böylece dijital etkileşimi ve genel müşteri memnuniyetini her havayolunun benzersiz misyonu ve hedefleriyle uyumlu şekillerde artırır," diyor.

Artırılmış Gerçeklik ve Nesnelerin İnterneti alanında daha fazla yeniliğe zemin hazırlamak

Qatar Airways'in Yapay Zeka ve Sanal Gerçeklik ile ilgili temel çalışmaları, Artırılmış Gerçeklik ve Nesnelerin İnterneti (IoT) alanındaki daha fazla yeniliğe zemin hazırlıyor. Rahman, "Bu yeni ortaya çıkan teknolojilerin kurduğumuz sağlam temelden yararlanarak onları yeni zirvelere taşıyabileceğine inanıyoruz" diye açıklıyor. "Artırılmış Gerçeklik, yolcuların görüş alanlarına doğrudan kişiselleştirilmiş, bağlam farkında bilgiler yerleştirerek yolcu etkileşimlerini iyileştirebilir ve yolculuklarının her adımını daha ilgi çekici hale getirebilir. Benzer şekilde, IoT, havaalanı tesislerinden uçak içi hizmetlere kadar seyahat deneyiminin çeşitli unsurlarını birbirine bağlayarak kesintisiz iletişim ve gelişmiş hizmet sunumu sağlayacaktır. Yapay Zeka ve Sanal Gerçeklik alanındaki ilk gelişmelerimizle desteklenen bu teknolojiler, Qatar Airways'deki yolcu deneyimini önemli ölçüde zenginleştirmeye ve kolaylaştırmaya hazır."

Bu haber toplam 357 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.