• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 25 °C

PortMiami'ye yeni bir kruvaziyer terminali daha geliyor.

PortMiami'ye yeni bir kruvaziyer terminali daha geliyor.
Carnival Cruises, yolculukları iptal edilirken PortMiami'de yeni terminal inşaatı temeli atıldı

FLORIDA / MIAMI - Carnival Cruise Line  PortMiami’de Terminal F'nin inşaatının temel atma törenini düzenledi. Törene  Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, Carnival Cruise Line Başkanı Christine Duffy ve ilçe komisyon üyeleri katıldı.  

 Carnival Cruise Line, COVID-19 salgını ile kruvaziyer sektörü felç olmasına rağmen sektörün geleceğine dair umut olacak bir hareketle, 120 milyon dolarlık yeni terminali Terminal F'nin çığır açmasını kutladı.

 carnival-cruises,-portmiami,-terminal.jpeg"Miami, dünyanın kruvaziyer başkentidir," diyen Carnival Cruises başkanı Christine Duffy.  "Bağlılık, geliştirme ve destek seviyesiyle yakın zamanda bunun değişmesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

 Duffy, Carnival's Terminal F'nin Eylül 2022'de tamamlanmasının beklediğini belirterek şöyle konuştu: “PortMiami’nin Miami’nin silüetinin yeniden şekillendirme projesinin bir parçasıdır. Her gemi seyahati şirketi için markalanan yeni terminaller, geçmişteki terminal yapılarından çok farklı olan şık bir mimariye sahiptir.”

Miami’de Royal Caribbean Group ve Norwegian Cruise Line Holdings terminalleri sırasıyla 2018 ve 2020 yıllarında tamamlandı.  Virgin Voyages ’Terminal V için de benzer bir temel atma töreni bu ayın başlarında gerçekleşti.  Miami-Dade County ile MSC Cruises arasında muhtemelen Disney Cruise Line'ı içerecek bir terminal anlaşması halen yeniden görüşülüyor.

 Carnival Cruise Line'ın F Terminali'nin inşaatı 29 Ocak 2021 Cuma günü Miami, Florida'daki PortMiami'de devam ediyor. Temel atma törenine Miami-Dade İlçe Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, Carnival Cruise Line Başkanı Christine Duffy ve bölge komisyon üyeleri katıldı  

Lediye Başkanı Levine Cava, kutlamanın endüstrinin iyileşmesini simgelediğini belirterek "On ay önce sektörün geleceği belirsizdi. Artık uyum sağlayabileceğimiz bir geleceğimiz var ve başarılı olacağız" dedi.

 carnival-cruises,-portmiami,-terminal-002.jpegCarnival, 2023'te dünyadaki an büyüğü olacak yeni terminaline Kuzey Amerika'daki sıvılaştırılmış doğal gazla çalışan ilk gemilerinden birini, Carnival Celebration’u getirmeyi planlıyor. 

 Miami merkezli Berenblum Busch Architects tarafından tasarlanan terminal projesi, mevcut Terminal F yapılarının bir miktar yıkımını, bazılarının yenilenmesini ve bazı yeni inşaatları içeriyor.  Lemartec Corporation, yaklaşık 600 kişiyi istihdam eden inşaatın lideri olarak tanınıyor

 Başlangıçta Miami-Dade'e 195 milyon dolara mal olması beklenen fiyat, pandemi sırasında PortMiami'nin anlaşma şartlarını yeniden görüştüğü zaman 120.751.934,94 dolara düştü.  Carnival, 20 yıllık anlaşma süresince ilçeye yolcu ücretleri şeklinde geri ödeme yapmayı kabul etti. Carnival Cruise Line'ın F Terminali'nin 2022'de PortMiami'de tamamlanması planlanıyor. 

 ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin Ekim ayında yayınlanan şartlı sefer düzeninde belirtilen gereksinimleri karşılamaya çalışan kruvaziyer hatlarından Carnival gemilerindeki yolculukları 30 Nisan’a kadar durdurmuştu.

 Tüm malları ve bagajları gemilere ve gemilere yüklemekten sorumlu işçiler olan Longshoremenler, sektördeki krizden en çok etkilenen yerel işçiler arasında yer alıyor.  Cuma günkü etkinlikte, Longshoremen’s International Association Local 1416 Torin Ragin, Carnival’ın PortMiami’ye olan bağlılığını alkışlayarak "Bir salgının ortasında bu tür bir yatırım yapmak ve tünelin sonundaki ışığı görmek cesaret ister" dedi.

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.