• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 30 °C

Papa'nın Vatikan Oteli'nde kardinaller koronaya yakalandı

Papa'nın Vatikan Oteli'nde kardinaller koronaya yakalandı
Vatikan'ın Santa Marta Oteli papalık seçimleri sırasında kardinalleri ağırlamak için inşa edildi. Ancak kardinaller koronaya yakalandı.

ROMA - Vatikan'ın Santa Marta oteli, papalık seçimleri sırasında kardinalleri ağırlamak için inşa edildi. Bu hafta sonu yapılacak törende, yakında kardinal olacak ların ağırlandığı otelde kardinaller koronavirüse yakalandı. Koronavirüs karantinasına, alınan kardinaller Vatikan’ın emriyle odalarına kapatıldı ve yemekleri kapılarında teslim ediliyor. Covid-19 testleri pozitif çıkan yeni kardinaller 10 günlük karantinaya alındı. Böylece kardinallerin seçimi töreni olan Holy See'ye katımlımda şimdiye kadar görülmeyen sıkıntı yaşandı

papanin-vatikan-.jpgVİRÜS PAPA VEYA KARDİNAL TANIMIYOR
Otel odasından yaptığı zoom görüşmesinde açıklama yapan Meksika, Chiapas'ın emekli başpiskoposu Kardinal adayı Felipe Arizmendi "Böyle bulaşma ihtimali olacağını söylediler. Ama bu kadar hızlı bulaşacağını düşünmemiştim! Burada kardinal ya da papa olmanız fark etmez. Virüs kimseye saygı duymuyor ”dedi.

papanin-vatikan--001.jpgPapa Francis, Cumartesi günü 13 din adamının katılımıyla yapılacak törende yeni papayı seçecek olan kırmızı cüppeli kilise adamlarından oluşan seçkin bir grubu olan Kardinaller Koleji'ne yükseltecek. Francis, 2013'teki seçimlerinden bu yana yedinci kez yeni bir kardinal grubunu seçti. Böylece güç dengesini Avrupa'dan gelişmekte olan dünyaya doğru kaydırıyor.

santa-marta-oteli,.jpg
GELEMEYEN KARDİNALLERE ŞAPKALARI GÖNDERİLECEK
Vatikan'ın Brunei büyükelçisi ve Capiz başpiskoposu Cornelius Sim ile Filipinler Kardinal adayı Jose Advincula’nın koronavirüs olduğunu bildiren Vatikan COVID-19 ve seyahat endişeleri nedeniyle iki yeni kardinalin Roma'ya gitmeyeceğini bildirdi.
Vatikan gelemeyen kardinallerden evlerinden uzaktan törene katılmaları için düzenleme yapıyor. Secilenler, üç uçlu “biretta” şapkalarını bir Vatikan elçisinden veya başka bir elçiden alacaklar.

papanin-vatikan--002.jpgPAPA ELEŞTİRİLİYOR
sancıları içinde bulunuyor. Vatikan, son haftalarda değiştirilen bir tecrit durumuna geri döndü, Vatikan Müzeleri kapatıldı. Bu arada bir düzine İsviçreli Muhafız pozitif çıktı.

Bu arada 83 yaşındaki Papa Francis, oldukça gevşek maske kullanımıyla eleştirildi. Ancak sosyal mesafe önlemlerine bir dereceye kadar uyuyor. Papa son aylarda bildirilen en az bir ölümlü vakanın görüldüğü Papalık Oteli, Santa Marta'da yaşıyor.

santa-marta-oteli,-001.jpg
HAYıRSEVERLER VE CEMAATÇILER GELIYOR
Kardinaller Vatikan’a aileleri, arkadaşları, bazen “kilisenin yeni prenslerini” yakından görmek isteyen, onurlarına düzenlenen resepsiyonlara, akşam yemeklerine katılan hayırseverler ve cemaatçilerle geliyor. Normal şartlar altında, yeni kardinallerin Apostolik Sarayı veya Vatikan oditoryumundaki kendi kabul odalarının ihtişamından iyi dileklerini ve genel halkı selamladığı "nezaket ziyaretleri" takip ediyor.

Bu yıl nezaket ziyareti olmayacak ve her kardinalin misafirler için 10 kişi limiti var. Esquivel için, sekreterinden başka kimse onunla Meksika'dan seyahat etmedi, bu yüzden Roma'da çalışan veya okuyan Meksikalı din adamlarının yaşadığı konuttan bazı rahipler davet ediliyor.

vatikan-meydani.jpgTAMAMEN TECRIT, ANCAK GEREKLI
Esquivel, Francis tarafından kilisede ömür boyu hizmetleri tanıtmak için onursal üye olarak katılan 80 yaşın üzerindeki dört kardinalden biridir. Diğer dokuzu 80 yaşın altında ve sonunda Francis'in halefini seçmek için bir toplantıda oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

Tarihin ilk Latin Amerika papası, kilisenin evrensel doğasını göstermek ve Katoliklerin azınlık olduğu küçük toplulukları yüksek profilli liderlerle desteklemek için uzun zamandır "çevre ülkelerden" kardinalleri adlandırmaya çalıştı.

santa-marta-oteli,-002.jpgSEÇİM
Cumartesi gününden itibaren, % 42'si Avrupa'dan olmak üzere 128 oy verme yaşındaki kardinaller olacak. Pew Araştırma Merkezi, 2013'te Avrupalıların oy verme yaşı bloğunun % 52'sini oluşturduğunu ve Francis'in Avrupalıların bir oylama bloğu olarak gücünü azaltma ve Asya, Afrika ve Amerika'daki kilise liderlerine daha fazla görünürlük sağlama çabasının kanıtı olduğunu belirtiyor.

AFRIKALı-AMERIKALı, KARDINAL ADAYı KORONAYA YAKALANDı
Yeni oy verecek kardinallei arasında, Washington, DC başpiskoposu olan ilk Afrikalı-Amerikalı, Kardinal adayı Wilton Gregory bulunuyor.
Wilton Gregory, Santa Marta otelinde karantinada bulunuyor ve yemekleri kapısının önünde bir tepsiye bırakılıyor. Gregory, dışarı çıkamasa da en azından yeni kırmızı cüppesinin Roma'nın ünlü ruhban tuhafiyecisi Gammarelli'den aldığını bildirdi.

Zoom çağrısında Gregory, ABD merkezli bir dini terzinin ölçümlerini henüz Washington'dayken aldığını ve Gammarelli'ye gönderdiğini, ardından cüppeleri sipariş etmek için yapıp Santa Marta'ya gönderdiğini açıkladı.

santa-marta-oteli,-003.jpgŞIMDI ONLARA SAHIBIM. UYUYORLAR!"

Moda bir yana, Gregory, Francis'in kendisini kardinal yapma kararından sonra, virüse karşı aşıların yakında işe yarayacağı umuduyla salgının acısı çeken Amerika Birleşik Devletleri'ne döneceğini söyledi.

Gregory "Umarım aşıları insanları korumak için etkili bir şekilde kullanabiliriz ve bu salgın kontrol altına alındığında geleceğe umutla bakabiliriz" dedi.

Bu haber toplam 3365 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.