• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Pandemide uçakta ikram bitti, şirketler karaya indi

Pandemide uçakta ikram bitti, şirketler karaya indi
Havayollarına ikram veren şirketler pandemi yüzünden uçakta ikram kısıtlanınca, havalimanlarında doğrudan yolcuya satış yapmaya yöneldiler. 

SİDNEY- Havayollarına ikram veren şirketler pandemi yüzünden uçakta ikram kısıtlanınca, havalimanlarında doğrudan yolcuya satış yapmaya yöneldiler. Guardian gazetesi Australia'nın yaşam tarzı editörü Alyx Gorman, Sidney'deki 21 havayoluna yemek sağlayan Gate Gourmet tarafından havalimanında satılan çeşitli yemeklerin tadına baktı. Havayolu şirketinin yemeğinin tadının kabin basıncı olmadan nasıl olabileeğini ortaya koydu.

Alyx Gorman “Bir kafeye gidip bir yemek için 25 dolar ödüyorsanız, belirli beklentileriniz vardır. 10 çeşit kaliteli yemek tadımı yapıyorsanız, beklentileriniz vardır ... Beklentilerinizi buna göre belirlemeniz gereken şeylerden biridir. Ancak uçak yerine yerde yiyeceğiniz 2 dolarlık havayolu yemeğinin tadı nasıldır? Sorusuna cevap arayalım" şeklinde yazdı.

alyx-gorman-.jpgAlyx Gorman’ın yazısı şöyle:
Az önce yaptığım satın alma konusunda bana danışmanlık yapan havacılık gazetecisi Jordan Chong'un tavsiyesine uyarak Gate Gourmet'den üç yemek paketi aldım.

Chong imi uçak içi yemek paketini aldığında, bu bir nostalji egzersiziydi. "Komik olan şu ki, uçmadık, deneyimlerimizi başka yollardan elde etmeye çalışıyoruz" dedi. "Bu yüzden küçük bir tepsi hazırladım ve yemeğimi tepsiye koydum - sırf havayolu şirketinin ekonomi sınıfı yemeğimi yeniden yaratmak için."

alyx-gorman--001.jpg

alyx-gorman--002.jpg

Bir zamanlar Gate Gourmet'in Sidney deposu, 21 havayolu için günde 30.000 uçak içi yemek üretiyordu. Günde yaklaşık 200 uçuş yapıyorlardı. Gate Gourmet'in 200'den fazla havalimanıda yemek tedarik eden, dünyanın en büyük havayolu ikram şirketlerinden biridir. Avustralya'da Sidney, Brisbane ve Melbourne'da depoları bulunuyor.

alyx-gorman--007.jpgCovid zamanlarında işler biraz farklıdır. Avustralya'da uçuşlar büyük ölçüde durdu. İç hat uçuş tarifeleri kısıtlandı. Bunun üzerine ikram şirketi, uygun fiyatlar ile doğrudan halka satış yapıyor .

alyx-gorman--003.jpgBenim “temiz yemek paketim”10 dondurulmuş yemek için 20 dolar tuttu. Normal yedi yemek paketi ise 27 dolar. Etin çıtır çıtır pişmeş poşetinden kola kutularına kadar 10 “çeşitli ürün” vaat eden “atıştırmalık paketi” ise sadece 12 dolar. Vejetaryenler için seçenekler bulunuyor.

Gate Gourmet, doğrudan tüketiciye ulaşan tek şirket değil. 4 Eylül'e kadar, Qantas, şişe başına 13,50 $ 'dan indirimli fiyatlı gizemli şarap kasaları ve 2,99 $' lık küçük şarap şişeleri satışı yapıyor. .

alyx-gorman--004.jpgGate Gourmet'in Sydney deposu havaalanının arkasına sıkışmış durumda ve yemekler sadece teslim ediliyor. Hemen önümde yaşlı bir adam ve kadın yiyeceklerini topluyor. Dondurulmuş gıda içeren en az 10 plastik poşet sayıyorum. "Bunu arkadaşlarım için alıyorum," diye açıkladı kadın. Parlak güneşlikler ve kova şapkasının arkasından."Denedim ve şimdi hepsi istiyor, çok ucuz" dedi.

alyx-gorman--008.jpg

Kaynak: Guardian gazetesi
Bu haber toplam 1853 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.