• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 26 °C

Pandemi döneminde turizm gelirleri yüzde 77 düştü

Pandemi döneminde turizm gelirleri yüzde 77 düştü
MYP Manvgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılıç,¨Eski Bakan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ‘hayal satıyor” ve ''doğmamış çocuğa don biçiyor'' dedi.

Abdurrahman BÜYÜKKESKİN
Manavgat/Antalya -
Milli Yol Partisi(√) Antalya Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılıç, AKP Başkan Vekili ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un, ne olacağı belli olmayan 2022 turizm sezonunda ‘40 milyar Euro turizm geliri olacak” şeklindeki sözlerini ''Doğmamış çocuğa don biçmek'' diye değerlendirdi. Ayrıca Kurtulmuş’un kışın sağanak yağışlara bağlı kuraklık olmayacağından gıda fiyatlarında düşük olacağı sözlerine tepki gösterdi.

 


ali-ihsan-kilic,.jpgKURTULMUŞ, HAYAL SATIYOR
Pandemi döneminde Antalya'ya gelen Alman ve Avrupalı turist sayısında kaybın yüzde 77 olduğunu belirten Kılıç, “Turizm gelirleri yüzde 77 azalırken, eski Bakan Prof. Numan Kurtulmuş , hayal satıyor. Maalesef hayalle peynir gemisi yürümez” dedi.
Türk lirasının Dolar ve Euro karşısında çok büyük değer kaybetmesi karşısında turizmde girdi maliyetlerinin yüzde 80 oranında artığını belirten Ali İhsan Kılıç, şunları anlattı: ''Antalya bölgesinde 423 beş yıldızlı otel var. Kışın bu otellerin 120'si spor, kongre, sağlık ve yaşlı Alman ve Avrupalı ağırlıyor.

ali-ihsan-kilic,-001.jpgELEKTRİK VE MUTFAK MALİYETİ OTELLERİ VURDU
Geçen sene beş yıldızlı bir otele elektrik parası 140 bin lira gelirken bu sene 420 bin lira geliyor. Elektrik faturası en fazla kışın açık olan otelleri vurdu. Kışın otellerde turistlerin oda ısınması tamamen klima ile oluyor. Bu sene turizm sektörünü yüksek gelen elektrik faturası çarptı.Ootellerin mutfaklarında girdi maliyeti geçen yıla göre üç katı arttı. Fakat turizm gelirleri 2019 yılına göre yüzde 76 düştü. Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki artış turizmde gelirleri çok düşürdü. '

ali-ihsan-kilic,-002.jpgAVRUPALI TURİSTİ GERİ KAZANMALIYIZ
Kaybın telafisinin Alman ve Avrupalı turisti ağırlamaktan geçtiğini anlatan Kılıç, ''Bir Alman turist bir Rus turiste göre üç katı daha fazla harcama yapıyor. Yine bir Alman turist bir Ukraynalı turiste göre 5 kat daha fazla alışveriş yaparak harcama yapıyor. Kaybettiğimiz Alman ve Avrupalı ve İskandinav turistleri yeniden kazanmak zorundayız'' dedi.

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.