İSTANBUL- TÜROB’un İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle başlattığı otel çalışanlarına yönelik düzenlediği deprem eğitimlerinde eğitim verilenlerin sayısı yaklaşık 5 bin kişiyi aştı. Hedef 10 bin personele deprem eğitimi vermek
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), deprem eğitimine önemli bir projeye imza atıyor. TÜROB ve AFAD işbiriliyle otellerde çalışan personele yönelik deprem sırasında alınacak tedbirleri kapsayan ‘Acil Durum Farkındalık Eğitimi’ projesi yeniden başladı. Eğitimin ilk etabı dün Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de düzenlendi. TÜROB Başkanı Timur Bayındır’ın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ve Halil Serdar Cevheroğlu ile AFAD İstanbul İl Müdürü İbrahim Tarı’nın da katıldığı etkinlikte teorik eğitimin yanı sıra AFAD’ın deprem simülasyon tırı ile 7.3 büyüklüğündeki depremin birebir simülasyonu gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, bugüne kadar 5 binden fazla otel çalışanının deprem eğitimi aldığına dikkat çekerek, hedefin kısa süre içinde 10 bin çalışana eğitim vermek olduğunu belirtti.
Hedef olası riskleri en aza indirmek
“Bulunduğumuz coğrafya sebebiyle ülkemiz doğal afetlere açık bir konumdadır. Özellikle yoğun popülasyonu ve ülkemizin en merkezi şehri olması sebebiyle İstanbul'daki var olan riski daha da arttırıyor” diyen Bayındır, şu bilgileri verdi: “Yakın zamanda, ülkemizin sahil şeridinde ve komşularımızda yaşanan depremlerle, maalesef ki deprem hadisesinin önemini bir kez daha hatırladık. Olası riskleri en aza indirgeyebilmek adına, İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Birliğimiz arasında bir işbirliği çalışması başlatmıştık. Bu işbirliği ile 2013-2015 yılları arasında otellerde çalışan personele yönelik ‘Acil Durum Farkındalık Eğitimi’ Projesi başlatılmış ve ‘Temel Farkındalık Eğitimleri’ düzenlenmiştir. Proje neticesinde 5 binin üzerinde otel çalışanı eğitim aldı. Projenin, toplumsal ve sektörel önemi dikkate alınarak, yeniden başlatılması konusunda gerekli koordinasyon Birliğimiz ve AFAD arasında sağlandı.”
AFAD gönüllüsü
‘Deprem Eğitimi Projesi’ ile çalışanların deprem bilincini artırmak, oluşacak zararlar ve kayıplar konusunda farkındalık oluşturmak ve buna göre önlem alınmasını teşvik etmek olduğunu kaydeden Bayındır, “Eğitim alan personelin kendileri ile birlikte ailelerine ve çevrelerine olan faydasını düşündüğümüzde, çarpan etkisiyle çok daha büyük bir kitleye ulaşıldığı ve projenin toplumsal bir etkisi olduğunu görebiliriz. Bu eğitimler bir başlangıç olduğunu. Devam edecek kapsamlı eğitimler ile otel çalışanlarımızın birer AFAD gönüllüsü olma yolunda ilerleyeceğini ümit ediyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.