• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 24 °C

Otel mutfaklarının lokomotifi nitelikli tarım uygulamaları

Otel mutfaklarının lokomotifi nitelikli tarım uygulamaları
Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, turizmi destekleyen en önemli lokomotifin ise yerli üreticinin beş yıldızlı otellerin mutfağına giren nitelikli tarım ürünleri olduğunu vurguladı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
DEMRE/ANTALYA -
Antalya'nın Demre(Kale) ilçesi Belediye Başkanı Fahri Duran, sürdürülebilir turizminin ve beş yıldızlı otelllerin mutfaklarının lokomotifini nitelikli tarım uygulamalarının oluşturduğunu söyledi.Her yıl 16 milyon yabancı turist ağırlayan tÜrkiye turizminin başkenti Antalya'nın 3 tl'sinin bulunduğunu bunların ise tarım, turizm ve ticaret olduğunu belirten Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, turizmi destekleyen en önemli lokomotifin ise yerli üreticinin beş yıldızlı otellerin mutfağına giren nitelikli tarım ürünleri olduğunu vurguladı.Demre Belediye Başkanı Fahri Duran,'' Bugün Antalya'da beş yıldızlı otellerin mutfağına giren sebze ve meyvenin yüzde 99'u yerli üründür. Bunun büyük çoğunluğu da Antalyalı çiftçilerin alın teri el emeği göz nuru ürettiği ürünlerdir. Antalya turizminin en önemli destekleyici gücü nitelikli tarım uygulamalarıdır. Antalya turizmin başkenti olması yanı sıra örtü altı sebze ve meyve üretiminde de başkentidir. Son zamanlarda buna tropikal meyve üretimi de dahil oldu. Ülkemizde tüketilen örtüaltı sebzenin yüzde 70'i Antalya'da yetiştiriliyor.''dedi.

-tarim-uygulamalari.jpgBaşkan Fahri Duran Demre de merkez Kapaklı Mahallesinde seralara ilk fide dikimini yaparak örtüaltı tarım ürünü yetiştiren çiftçilere ' alın terinin ve emeğiniz kutlu olsun'' diyerek bol ürün bereketi dileğinde bulundu.

-tarim-uygulamalari-001.jpg-tarim-uygulamalari-002.jpgAntalya'nın kültür turizminde dünya markası olan ilçesinin Demre olduğunun altını çizen Başkan Fahri Duran, marka değerinin ise tüm dünyanın tanıdığı St.Aziz Nikolas In(Noel Baba) Kilisesinin Demre'de olması olduğunu kaydetti. Demre'nin aynı zamanda Likya Medeniyetinin merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Fahri Duran, '' St. Aziz Nicholas Patara'da dünyaya gelsede gençliği ve kurduğu öğretim merkezi Demredir. Demrenin en büyük marka değeri; St. Aziz Nicholas(Noel Baba)'dır. Her yıl Ortodoks hac görevini yapmak için Demre'ye Aziz Nicholas Kilisesine geliyor. Demre kültür, tarim ve arkeolojik turizmi yanı sıra inanç turizmi nde merkezidir. ''

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.