ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Antalya'nın Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerinde yayla, eko ve botanik turizmi 2021 yılında canlandırılacak Alman eko turizmi uzmanı Monika Monari, Antalya'nın alternatif turizminde en ayrıcalıklı destinasyonlarının Akseki, Gündoğmuş İbradı, Ürünlü ve Ormana mahalleleri olduğunu söyledi.
Dünya turizminde pandemi ile birlikte yükselen trendin eko, botanik, çiftlik evi, yayla ve köy turizmi ile temiz çevre ve temiz su kaynaklarını korunması öncelikli olacağını dile getiren Alman turizmci Monika Monari, ''Pandemi döneminde Alman ve Avrupalı eko, yayla, botanik ve köy evi turizmi için Antalya'ya tatile gelen olmadı. Alman eko ve doğa turizmi tutkunları Gündoğmuş Uçansu Şelalesi, İbradı Ürünlü köyünde bulunan Altınbeşik Mağarası, Ormana tarihi hatılı evler, butik oteller ile vahşi doğada ve Eynif Ovasında bulunan yılkı atları ile Akseki ve İbradı'da kışın '' kardelen''leri fotoğraflamaya gelen botanik tutkunları buraları çok seviyor. 2021'de hijyenik tatil anlayışı yanı sıra eko turizmi ön planda olacaktır. Geçmiş yıllarda İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerine 15-20 bin Alman ve Avrupalı turist gelmişti. 2021'de eko turizminin daha ön planda olacağına inanıyorum. '' diye konuştu.
Eko turizmi turizmi uzmanı Vedat Özçelik, Antalya'nın alternatif turizm de öncelikli ilçelerinin Manavgat, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş olduğunu söyledi.Eko turizmi kapsamında turizmin yaygınlaşmasında İbradı, Ürünlü, Orman, Başlar Akseki ve Gündoğmuş Ta alt yapısı oluşturulmalıdır. Akseki Gündoğmuş ve İbradı'da yöresel damak lezzetlerini tadacak bir restoran yok. Buralarda turistlerle iletişim yüzde 80 oranında Almanya'dan , Hollanda'dan, Belçika, Avusturya, Fransa ve İngiltere'den emekli olan emekli olduktan sonra doğup büyüdüğü yere geri dönen gurbetçiler yapıyor. Buda turistle sağlıklı iletişim kurmayı engelliyor.'' ifadesinde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.