19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

ZORLU KIŞ İÇİN 30 ÜLKEDEN AVRUPA TURİZM KURUMU BULUŞTU

Avrupa’nın 30'dan fazla turizm kurumu, zorlu kışı tartışmak için Prag'da bir araya geldi

Zorlu kış için 30 ülkeden Avrupa turizm kurumu buluştu

18 Kasım 2022 Cuma 14:00

BRÜKSEL / PRAG - Küresel ekonomik belirsizlik ve yaşam maliyeti krizi bu kış Avrupa'daki turizm liderlerinin ön saflarında yer alacak. Liderler, Ukrayna savaşının Avrupa çapında dengesiz turizm toparlanması üzerindeki etkisini yansıtıyor.

Avrupa'nın ulusal turizm kurullarının başkanları, Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) Genel Kurulu için dün Prag'da bir araya geldi. CzechTourism'in ev sahipliğinde düzenlenen bu toplantı, Avrupa'nın turizm sektörünün gidişatını tartışmak üzere Avrupa'nın dört bir yanından ulusal turizm otoritelerinin (NTO'lar) 30'dan fazla CEO'sunu ve özel sektörden ETC ortak üyelerini bir araya getirdi. Toplantı , Çek Cumhuriyeti'nin AB Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen Avrupa Turizm Forumu kapsamında gerçekleşti . '

avrupa-turizm-kurumu.jpgETC'nin en yeni üyesi olan Ukrayna Turizm Geliştirme Devlet Ajansı (SATD) ilk kez toplantıya katıldı. Bu, katılan NTO'lara Ukrayna turizm sektörünün savaşla nasıl başa çıktığını ilk elden duyma fırsatı verdi.

Toplantı, Avrupa'da turizm için başarılı bir yazı takip etti. ETC'nin üç aylık 'Avrupa Turizm Eğilimleri ve Beklentileri' raporunun en son baskısı, seyahat coşkusunun bu yaz devam ettiğini ve rapor edilen destinasyonların yarısından fazlasının 2019'daki yabancı giriş seviyelerinin en az %77'sine ulaştığını gösteriyor. Bununla birlikte, zorlu bir ekonomik zemin, turizm sektörü için zor bir kışa yol açacak ve bölgenin çoğuna ilişkin veriler, üçüncü çeyrekte hafif bir durgunluğun başladığını şimdiden gösteriyor.

avrupa-turizm-kurumu-001.jpgETC, küresel belirsizliğin Avrupa seyahati üzerindeki etkisine ışık tutmaya devam ediyor

ETC, kasvetli kış görünümünün ardındaki kilit faktör olan yüksek enflasyonun seyahat toparlanmasını birçok cephede etkileyeceğini tahmin ediyor. NTO'lar, kilit pazarlardaki tüketicilerin daha uzun süre daha yüksek enflasyon seviyeleri ve artan faiz oranlarıyla karşı karşıya kalmasının beklendiğini tartıştı. Sonuç olarak bu, harcanabilir geliri aşındıracak ve isteğe bağlı harcamaların kapsamını daraltarak seyahatteki toparlanmayı geciktirecektir. Aynı zamanda, havayolları ve konaklama, artan enerji fiyatları ve daha yüksek işçilik maliyetleri nedeniyle devam eden fiyat baskılarıyla karşı karşıya kalacak ve bunu artan ücretlerle tüketicilere yansıtacak.

avrupa-turizm-kurumu-.jpgKatılan NTO'lar, ETC araştırma raporlarının, gezginlerin başlıca endişelerini ele alan turizm teklifini ve tanıtım faaliyetlerini uyarlamak için Avrupa ve kilit pazarlardaki tüketici güvenini ve seyahat duyarlılığını yakından takip etmesinin hayati önem taşıdığı konusunda anlaştılar.

Tartışmalar hakkında yorum yapan ETC Başkanı Luis Araujo şunları söyledi: “Avrupa seyahat sektöründeki en iyi ve en parlak beyinlerin Prag'da bir araya gelmesi bir onurdu. Böyle zarif ev sahipleri olduğunuz için CzechTourism'e teşekkür ederiz. Yükselen enflasyonun üyelerimizi genel olarak nasıl etkilediğini duymak alçakgönüllü oldu. ETC'de, Avrupa seyahat sektörünün önümüzdeki yıl ufukta görünen küresel etkileri başarılı bir şekilde atlatmasını sağlamaya kararlıyız. Pandemi süresince seyahat sektörü dirençli ve yüksek düzeyde uyum sağlayabilir olduğunu kanıtladı. Yeni zorluklara göğüs gererken, Avrupa turizminin yeni sürdürülebilir ve dijital seyahat çözümlerini benimseyerek gelişmeye devam edeceğine inancım tamdır''.

Katılan NTO'lar ayrıca Ukrayna'daki çatışmanın Avrupa çapında turizmin eşitsiz bir şekilde toparlanmasına neden olduğunu tartışma fırsatı buldu. Turist girişlerindeki en keskin düşüşler, Baltık Devletleri ile Rusya veya Ukrayna'nın sınırındaki Doğu Avrupa ülkelerinde kaydedildi, ancak 2019'a kıyasla ortalama olarak yaklaşık %40'lık düşüşler kaydediliyor. ETC üyeleri, Avrupa destinasyonlarını sergilemek ve Rus turistlerin yerini alacak yeni pazarlara girmek için AB tarafından ortaklaşa finanse edilen planlanan ortak pazarlama faaliyetlerinin bu sorunu çözmek için temel öncelik olacağını vurguladı.

CzechTourism Genel Müdürü Jan Herget konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şu anda karşılaştığımız tüm zorlukları ortaklaşa ele almak çok önemli. Ancak, Avrupa'nın turistler için hiçbir şekilde güvensiz bir yer olmadığını belirtmek de önemlidir. Örneğin Çek Cumhuriyeti son 5 yıl üst üste dünyanın en güvenli 10 ülkesinden biri unvanını aldı. Gelecek yıl Polonya, Slovakya ve Macaristan'daki CEE ortaklarımızla birlikte yürüteceğimiz ortak ETC kampanyası, Doğu Avrupa'yı ABD pazarında tanıtmak ve kesinlikle olduğu gibi güvenli ve çekici bir yer olarak göstermek için harika bir fırsat."

Acil ekonomik ve jeopolitik riskler haklı olarak akılda tutulsa da ETC , katılanların Airbnb, Google, Crowdriff, Sojern ve Expedia dahil olmak üzere ETC ortak üyelerinden turizmdeki son trendleri duymasını sağladı .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA