23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ZONARO'NUN BAYRAM'I SATILIYOR

Sotheby's Oryantalist Eserler Müzayedesi'nde Zonaro, Vanmour gibi ünlü isimlerin İstanbul resimleri satışa çıkacak

Zonaro'nun Bayram'ı satılıyor

25 Mart 2015 Çarşamba 21:00

İSTANBUL- Sotheby's Oryantalist Eserler Müzayedesi'nde Zonaro, Vanmour gibi ünlü isimlerin İstanbul resimleri satışa çıkacak. Sotheby’s, 21 Nisan 2015 tarihinde Londra’da Sotheby’s Oryantalist ve İslam Eserleri Haftası kapsamında Oryantalist Eserler Müzayedesi düzenleyecek.

vanmour,-sultan-alayi.jpg

Vanmour, Sultan Alayı

Müzayedede içinde Fausto Zonaro ve Jean-Baptiste Vanmour’un yapıtlarının da bulunduğu önemli Avrupalı ressamların Türkiye konulu eserlerinden oluşan bir seçki yer alacak. Sotheby’s İstanbul Ofisi müdürü Oya Delahaye bu tür resimlerin yıllardır Batı’da çok ilgi gördüğünü son otuz yılda ise Türk, İslam ve Arap ülkelerinden de alıcılar çıkmaya başladığını söyledi.

francois-prieur---bardin,-karakoy.jpg

François-Prieur, Bardin, Karaköy

Hatta Delahaye’nin verdiği bilgiye göre artık bu coğrafyadan alıcılar müzayedelerde Oryantalist resimler için en yüksek teklifleri veriyor.
Nisan’daki müzayedede İstanbul’da uzun yılalr kalmış ve çok güzel resimler yapmış Fausto Zonaro’nun ünlü bir tablosu, Bayram satışa çıkacak. Tabloya 350-450 bin Sterlin fiyat biçildi. Bu resmin eskizi niteliğinde bir detay yağlıboya da 40 – 60 bin Sterlin aralığında fiyatla müzayedeye çıkacak.

mayer,-bayezit-camiinden-ayrilan-sultan-2.-mahmut.jpg

Mayer,-Bayezit-Camii'nden, Ayrılan-Sultan-2.-Mahmut

Müzayedede Alman sanatçı Hubert Sattler’in Beyazıt Yangın Kulesi’nden İstanbul resmi 150 – 200 bin Sterlin, Auguste Etienne François Mayer’in Bayezit Camii’nden Ayrılan Sultan 2. Mahmut adlı tablosu 70-90 bin sterlin, 18. Asır ressamı Jean Baptiste Vanmour’un Sultan Alayı adlı remi ise 150-250 bin Sterlin’e satışa çıkacak.

pasini,-cami-onunde.jpg

Pasini, Cami-Önünde

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA