22 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C
  • Antalya20°C

ZAFER ALKAYA: DÜNYADA TURİZM PASTASI KÜÇÜLDÜ

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, küçülen pastadan büyük pay almak isteyenler şimdi insanları rahatlatacak rakamlara ulaşabilmenin mücadelesini veriyorlar.

Zafer Alkaya: Dünyada turizm pastası küçüldü

21 Mayıs 2021 Cuma 15:00

ANTALYA- Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya Hürriyet gazetesinde turizmi değerlendirdi. Alkaya, “Turizm pastası salgın yıllarında büyük ölçüde daralan talep nedeniyle dünya genelinde giderek küçüldü” diyerek şu değerlendirmede bulundu.

Pastadan pay alanlar şimdi bu yüzden çok daha sıkıntılı bir süreci yaşıyorlar. Küçülen pastadan büyük pay almak isteyenler şimdi aldıkları tüm salgın önlemlerini turist sayısına tahvil edebilmek adına insanları rahatlatacak rakamlara ulaşabilmenin mücadelesini veriyorlar.

Söz konusu bu mücadelenin Avrupa ülkeleri arasında en ön plana çıkanı şüphesiz Akdeniz çanağındaki rakiplerimizden birisi olan Portekiz. Daha birkaç ay öncesine kadar vaka sayıları ile ülkelerin kırmızı listelerine yerleşerek büyük bir karamsarlığa sürüklenen Portekizliler, bu durumdan çıkardıkları çok önemli dersler sayesinde krizi aştılar ve bir başarı öyküsü yazdılar.

Şimdilerde Portekiz aynı ülkelerin sadece yeşil listelerinde yer alarak turizm hareketini başlatmanın ve en fazla rezervasyon alan turizm ülkesi olmanın sevincini yaşıyor.

Hiç şüphe yok ki bize göre çok daha küçük ölçekli bir turizm ülkesi olan Portekiz “SALGIN BİLİNCİ” noktasında neler yapılması gerektiğini göstermiş olması açısından örnek teşkil etmiştir.

Evet “SALGIN BİLİNCİ” virüse karşı en etkili mücadele şekli olarak ön plana çıkan aşılama hızı ile birlikte tatil için tercih edilen bir ülke olabilmenin şimdilik tek yolu gibi görünüyor.

Söz konusu bu bilince bizim de mutlaka ulaşarak dünyaya daha net mesajlar vermekten başka bir şansımızın olmadığını artık görmemiz gerekiyor.

Biz çok iyi bir turizm ülkesiyiz. Ürün ve hizmet kalitesinde ulaştığımız nokta ile bunu tescil ettik. Özellikle de turizmin başkenti Antalya bir taraftan “FİYAT/HİZMET” performansında son yıllarda adeta rakip tanımazken diğer taraftan daha nitelikli bir turizm yapabilmenin yollarını da aramayı sürdürüyor.

O halde bizi gerçekten çok yoran bu talihsiz süreçten olabildiğince tez zamanda kurtulup turizm hareketimizi bir şekilde başlatabilmekten öte bir çaremiz yoktur. Bunun için ise Portekiz örneğinde olduğu üzere yapmamız gereken şeyler bellidir. Sonuç almış olan bir örnek takip etmemiz gereken en doğru örnektir.

Söylediğimiz gibi pasta küçülmüş ama pay alabilme mücadelesi aksine çok büyümüştür. Zaten öteden beri bizim aldığımız pay da gözü olanlara şimdi salgındaki durumumuzu bir fırsata çevirme şansını vermemeliyiz.

Bir takım politik oyunların repliklerinin turizm sahnesine hakim olarak bize bu anlamda daha fazla zarar vermesinin önüne ise sadece “SALGIN BİLİNCİ” ile elde edeceğimiz başarılı sonuçlarla geçebiliriz.

Bir taraftan salgın sürecinde zamana karşı verdiğimiz büyük mücadele sürerken en büyük gücümüzün turizm hareketimizin ulaştığı başarı çizgisi olduğunu asla unutmayalım.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA