20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

YVONNE MANZİ MAKOLO, IATA GUVERNÖRLER KURULU BAŞKANI OLDU

RwandAir CEO'su Yvonne Manzi Makolo'nun, 79. IATA Yıllık Genel Kurulu'nun bitiminden itibaren bir yıllığına IATA Guvernörler Kurulu (BoG) Başkanlığı görevini üstlendiğini duyurdu.

Yvonne Manzi Makolo, IATA Guvernörler Kurulu Başkanı oldu

05 Haziran 2023 Pazartesi 10:06

İSTANBUL - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), RwandAir CEO'su Yvonne Manzi Makolo'nun, 79. IATA Yıllık Genel Kurulu'nun bitiminden itibaren bir yıllığına IATA Guvernörler Kurulu (BoG) Başkanlığı görevini üstlendiğini duyurdu. IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği), küresel hava trafiğinin %83'ünü oluşturan yaklaşık 300 havayolunu temsil ediyor.
Makolo, IATA BoG'un 81. başkanı ve bu rolü üstlenen ilk kadın. Kasım 2020'den bu yana BoG'da görev yapıyor. BoG'da görevine devam edecek olan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Nane'nin yerini aldı.

“Bu önemli rolü üstlenmekten onur ve mutluluk duyuyorum. IATA, büyük ve küçük, çeşitli iş modelleri ve dünyanın her köşesindeki tüm havayolları için kritik bir rol oynuyor. Afrika'da orta ölçekli bir havayoluna liderlik etmek, bana havayollarının ortak noktaları hakkında benzersiz bir bakış açısı sağlıyor. Gündemin başında karbondan arındırma, güvenliğin artırılması, modern havayolu perakendeciliğine geçiş ve uygun maliyetli altyapıya sahip olmamızın sağlanması yer alıyor. IATA, Afrika'nın sosyal ve ekonomik kalkınmasına havacılığın katkısını birlikte güçlendirebilmemiz için kıtanın paydaşlarını birleştirmek amacıyla Focus Africa'yı başlattığında bu rolü üstlenmekten özellikle memnunum” dedi.

Makolo, havacılık kariyerine 2017 yılında RwandAir'in Kurumsal İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasıyla başladı. Nisan 2018'de CEO olarak atandı. Yvonne, 2006 yılında telekomünikasyon şirketi MTN Rwanda'ya katılarak Pazarlama Direktörü ve CEO Vekili pozisyonlarına yükselerek mevcut rolüne 11 yıllık ticari uzmanlığını getirdi. Onun liderliğinde RwandAir, 13 modern uçaklık filosuyla Afrika'nın en hızlı büyüyen havayollarından biri haline geldi. Kapsayıcılık ve çeşitliliğe odaklanarak ve yetersiz temsil edilen rollerdeki kadın sayısını artırarak havayolunda kültürel değişime öncülük etti.

yvonne-manzi-makolo,-iata.jpg“Sürdürülebilirliğin önemli zorluklarını ele alırken, havacılık işgücünü yeniden inşa ederken çeşitliliği artırırken ve verimli bağlantı için çok kritik olan küresel standartları güçlendirirken Yvonne ile çalışmayı dört gözle bekliyorum. IATA Genel Müdürü Willie Walsh, “Sektör COVID-19'dan çıkarken geçtiğimiz yıl boyunca güçlü desteği ve liderliği ve özellikle daha fazla cinsiyet çeşitliliği için çalışmayı teşvik etmesi için Mehmet'e teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Başkan Seçimi ve Guvernörler Kurulu Atamaları

IATA, IndiGo CEO'su Pieter Elbers'in Makolo'nun görev süresinin ardından Haziran 2024'ten itibaren BoG Başkanı olarak görev yapacağını duyurdu.
yvonne-manzi-makolo,-iata.png

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA