06 Ekim 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara17°C
  • Antalya23°C

YURDA GİRİŞTE PCR TESTİ ZORUNLULUĞU 15 NİSAN'A KADAR SÜRÜYOR

T.C. İçişleri Bakanlığı artış nedeniyle yayınladığı ek genelge ile Türkiye'ye girişte PCR testi zorunluluğu 15 Nisan'a kadar süreceğini bildirdi.

Yurda girişte PCR testi zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürüyor

06 Mart 2021 Cumartesi 12:00

ANKARA- T.C. İçişleri Bakanlığı artış nedeniyle yayınladığı ek genelge ile Türkiye'ye girişte PCR testi zorunluluğu 15 Nisan'a kadar süreceğini bildirdi. ''T.C. İçişleri Bakanlığı’nın, 02.03.2021 tarihli 3281 sayılı “Yurda Giriş Tedbirleri” konulu, duyurumuz ekinde bulunan genelgesi ile salındaki artış nedeniyle Türkiye'ye girişte PCR testi zorunluluğunın 15 Nisan'a kadar süreceğini bildirdi.

-pcr-testi-.gif

Yapılan duyuru şöyle:

''T.C. İçişleri Bakanlığı’nın, 02.03.2021 tarihli 3281 sayılı “Yurda Giriş Tedbirleri” konulu, duyurumuz ekinde bulunan genelgesi ile; “ülkemizde vaka sayılarında yaşanan düşüşün sürekliliğinin sağlanması ve Covid-19 virüsünün yeni varyantlarının ülkemize girişinin önlenmesi amacıyla tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarımızdan ülkemize giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR test ibrazının talep edilmesi zorunluluğu ve negatif sonucu ibraz edemeyen kişilere uygulanacak karantina koşullarına dair esasların 15 Nisan 2021 tarihine kadar sürdürüleceği “ bildirilmektedir.

CoV-2 PCR testi ibraz edemeyen kişilere uygulanacak karantina koşulları ise Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 26.02.2021 tarihli ve 149 sayılı yazısında düzenlenmiş olup “Türkiye’ye giriş yapacak kişilerin ülkeye girişlerinden önceki son yetmiş iki (72) saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Negatif PCR testi olmayan kişiler Türkiye'ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir. Buna rağmen hudut kapısından giriş esnasında negatif PCR testini resmi otoriterlere ibraz etmeyen kişiler konaklayacaklarını beyan ettikleri adreste (ev, otel vb.) karantinaya alınacak, konaklayacak yeri olmadığını belirtenler ise İl Sağlık Müdürlüklerince belirlenecek mekanlarda karantina altına alınacaktır. Karantina sürelerinin 7. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların karantinası 7. günün bitiminde sona erdirilecek ve PCR testleri pozitif çıkanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberi doğrultusunda yapılacaktır.” İlgili düzenleme hükümlerine amirdir.''

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA